Lise Myhre: Nemi : Nemin taikaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

En juurikaan lue sarjakuvia, mutta Nemiä olen rakastanut aina vuodesta 2003 lähtien, kun sarjis alkoi ilmestyä Suomessa.

Nemi on norjalaisen Lise Myhren luoma goottityttö, joka suhtautuu maailman epäkohtiin kiihkeästi, sekoilee ihmissuhteissaan ja rakastaa vapaata elämäntyyliänsä. Nemi ei salaile rakkauttaan fantasiamaailmaan, ja tosielämä tuntuukin hänestä välillä lamaannuttavan synkältä, samoin kuin pinnallisten ihmisten typeryys. Onneksi suklaa ja punaviini ovat aina valmiina tukemaan elämän myrskyissä.

Nemi on tiedostava, synkkä, feministinen, hupsu ja huikean rakastettava sarjakuvahahmo, johon tutustuminen ehdottomasti kannattaa.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Nemi on loistava 😀 Kaiken synkistelyn alta paljastuu mahtava persoona ja viittaukset/piipahdukset fantasiamaailmaan ovat kiva lisä. Minä nautin päivittäisen Nemi-annokseni Iltasanomien sivulta, pitäisi kyllä napata kirjastosta mukaan Nemiä ihan albumimuodossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...