Lise Myhre: Nemi : Kuin lumottuna

Osta kirja itsellesi

Nemi jaksaa ihastuttaa. Nemi : Kuin lumottuna on ensimmäinen tänä vuonna ilmestynyt Nemi-albumi. (Toinen ilmestyy joulukuun alussa.) Järjestysnumeroltaan kolmaskymmenes albumi kokoaa kansiin jälleen sarjakuvastripin muotoista filosofiaa ja nörtihköä huumoria.

Nemi, iältään aikuinen, mieleltään ikuinen lapsi on vahvat mielipiteet omaava nainen, jonka suurin pelko on muiden luomaan muottiin joutuminen. Kokoelmalla ei ole oikein yhtenäistä teemaa, vaan aiheet vaihtelevat laidasta laitaan. Kritiikkiä jaetaan paljon sosiaaliselle medialle ja ihmisten oletuksille.

Valtaosa stripeistä on yhden paneelirivin kokoisia, ajoittain koko sarjakuva koostuu yhdestä kuvasta. Yhden paneelin kuvat yleensä kuvittavat sitaattia. Strippien sisältö ei myöskään nojaudu ajankohtaisiin aiheisiin (yhtä Game of Thrones -televisiosarjaan juontavaa strippiä lukuun ottamatta).

Vaikka pitkään julkaistua Nemiä ei voi pitää strippisarjakuvakentän uutena tulokkaana, eroaa se rakenteeltaan klassisista strippisarjakuvista, kuten Tenavista tai Karvisesta. Nemin huumorilla on rajattu kohderyhmä, jonka se osaa tavoittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *