Lise Myhre: Nemi : Kuin lumottuna

Nemi : Kuin lumottuna

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nemi jaksaa ihastuttaa. Nemi : Kuin lumottuna on ensimmäinen tänä vuonna ilmestynyt Nemi-albumi. (Toinen ilmestyy joulukuun alussa.) Järjestysnumeroltaan kolmaskymmenes albumi kokoaa kansiin jälleen sarjakuvastripin muotoista filosofiaa ja nörtihköä huumoria.

Nemi, iältään aikuinen, mieleltään ikuinen lapsi on vahvat mielipiteet omaava nainen, jonka suurin pelko on muiden luomaan muottiin joutuminen. Kokoelmalla ei ole oikein yhtenäistä teemaa, vaan aiheet vaihtelevat laidasta laitaan. Kritiikkiä jaetaan paljon sosiaaliselle medialle ja ihmisten oletuksille.

Valtaosa stripeistä on yhden paneelirivin kokoisia, ajoittain koko sarjakuva koostuu yhdestä kuvasta. Yhden paneelin kuvat yleensä kuvittavat sitaattia. Strippien sisältö ei myöskään nojaudu ajankohtaisiin aiheisiin (yhtä Game of Thrones -televisiosarjaan juontavaa strippiä lukuun ottamatta).

Vaikka pitkään julkaistua Nemiä ei voi pitää strippisarjakuvakentän uutena tulokkaana, eroaa se rakenteeltaan klassisista strippisarjakuvista, kuten Tenavista tai Karvisesta. Nemin huumorilla on rajattu kohderyhmä, jonka se osaa tavoittaa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...