Philip Carlo: Night Stalker : Richard Ramirezin elämä ja rikokset

Night Stalker

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

“Jos sarjamurhaaja on kiinnittänyt huomionsa sinuun ja saa sinut paikkaan, jossa olet haavoittuvaisena, olet hänen. Kun uhri ei ole varuillaan, sarja­murhaaja iskee.” 

Richard Ramirez oli sarjamurhaaja, raiskaaja ja murtovaras, joka terrorisoi Los Angelesia 1980-luvulla. Media kutsui miestä nimellä Night Stalker.

Philip Carlon teoksessa Night Stalker perehdytään Ramirezin tekemiin murhiin ja muihin rikoksiin. Hänen uhrikseen saattoi joutua kuka tahansa lapsesta vanhukseen. Hän raiskasi, pahoinpiteli ja tappoi. Hän oli hyvin väkivaltainen ja nautti aiheuttamastaan kauhusta. 

Ramirezin lapsuus oli varsin samankaltainen kuin monella muullakin sarja­murhaajalla: väkivaltaa, päihteitä, huonoja vaikutteita ja päävammoja. Hän aloitti pikkurikoksilla, mutta ne eivät kyenneet kauaa tyydyttämään hänen sadismiaan ja murhanhimoaan. 

Ramirezin rikosten ja lapsuuden ohella Carlon kirja käy läpi myös Ramirezin oikeudenkäyntiä. Ramirezin näkeminen ja hänen teoistaan kuuleminen herättivät valtavaa kiihkoa yleisössä. Mies, jolla oli mätänevät hampaat ja huono hygienia sekä kohtalokas taipumus murhata ihmisiä, sai ihailijakirjeitä kaikkialta maailmasta. Oikeudenkäynnissä naiset vilauttelivat hänelle, jotta hän sai virikettä taskubiljardin peluulle oikeudenkäynnin ajaksi. Valamiehistön jäsen rakastui häneen, ja toinen ihailija meni hänen kanssaan naimisiin kuolemantuomion langettamisen jälkeen. Renttuihin rakastuminen ei ole tämän rinnalla mitään. 

Philip Carlon teos Night Stalker on perinpohjainen kuvaus sarjamurhaajasta ja viranomaisten työstä hänen löytämisekseen. Vaikka Carlo suhtautuu hieman pilkallisesti Ramirezin naisihailijoihin, kirjan rivien välistä voi lukea, että myös Carlo tunsi outoa mieltymystä Ramireziin. Sarjamurhaajaa jahdanneet poliisitkin pitivät tästä. “Hänellä oli mukava puolensa, jolle oli hyvin helppo lämmetä”, yksi viranomaisista kertoo kirjassa. On selvää, että Ramirez kykeni halutessaan piilottamaan pimeän puolensa, ja se teki hänestä entistä vaarallisemman. 

Ramirez sai pitkän oikeudenkäynnin jälkeen kuolemantuomion, mutta sitä ei koskaan laitettu täytäntöön. Ramirez kuoli vuonna 2013 syöpään. 

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...