Pentti Otsamo: Nipa Kettu & Joe Kaniini : Valitut hiukopalat

Nipa Kettu ja Joe Kaniini : Pienet hiukopalat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nipa Kettu ja Joe Kaniini ovat eripariset anarkistiset ystävykset, jotka pysyvät kavereina, vaikka Nipa välillä yrittääkin laittaa Joesta itselleen ateriaa. Pentti Otsamon luoma strippisarja on ehtinyt jo 25 vuoden ikään, joten juhla-albumin julkaisu on vähintäänkin kohtuullista. Mikäpä on julkaistessa, sillä Nipa Kettu & Joe Kaniini : Valitut hiukopalat on varsin viihdyttävä ja huvittava sarjakuvateos.

Pentti Otsamo on kokenut ja tuottelias sarjakuvantekijä, joka on itsenäisten töidensä lisäksi tehnyt yhteistyötä muiden muassa Pauli Kallion kanssa. Otsamon kynänjälki on selvästi omanlaisensa, pelkistetty ja toimiva. Nipa Kettu ja Joe Kaniini on melko tekstilähtöistä sarjakuvaa, joten jutun juju ei olekaan kuvituksen liiallisissa detaljeissa.

Entuudestaan tämä parivaljakko oli minulle tuntematon, sillä strippejä on aiemmin julkaistu lähinnä ammattiyhdistysväen omissa julkaisuissa, vaikka Joen ja Nipan debyytti tapahtuikin Ilta-Sanomien kuukauden kotimaisena. Mukava tuttavuus tämä joka tapauksessa oli. Suosittelen.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 196 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...