John Dickson Carr: Noidan loukku

Osta kirja itsellesi

Tohtori Gideon Fell on John Dickson Carrin luottohenkilö, jonka voi pistää ratkomaan kuinka pirullista arvoitusta tahansa ja aina voi luottaa, että ratkaisu löytyy. Tohtori Fell, tuo vanha leksikografi, teki ensiesiintymisensä tässä kirjassa.

Sata vuotta suljettuna ollut Chatterhamin vankila on rikoksen tapahtumapaikkana. Vankila on Starberthin suvun omistuksessa ja sukuperinteisiin kuuluu, että perillisen pitää viipyä vankilan kuvernöörin huoneessa tunti, ottaa holvista salaperäinen laatikko ja toimia sen ohjeiden mukaan. Valitettavasti Starberthin suvun perinteisiin kuuluu myös väkivaltainen kuolema niskan katkeamiseen.

Näin käy myös Martin Starberthille, viimeisimmälle perilliselle. Hän käy kuvernöörin huoneessa, mutta löytyy sen jälkeen henkensä heittäneenä. Onneksi tohtori Gideon Fell on paikalla ja pystyy setvimään katalan rikoksen – sillä murhasta tässä on kyse, ei mistään muusta. Noidan loukku on perinteinen ja hyvin vanhanaikainen murhamysteeri, joka tarjoaa lukijalle hieman mukavaa päänvaivaa tunnelmallisessa ympäristössä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...