John Dickson Carr: Noidan loukku

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tohtori Gideon Fell on John Dickson Carrin luottohenkilö, jonka voi pistää ratkomaan kuinka pirullista arvoitusta tahansa ja aina voi luottaa, että ratkaisu löytyy. Tohtori Fell, tuo vanha leksikografi, teki ensiesiintymisensä tässä kirjassa.

Sata vuotta suljettuna ollut Chatterhamin vankila on rikoksen tapahtumapaikkana. Vankila on Starberthin suvun omistuksessa ja sukuperinteisiin kuuluu, että perillisen pitää viipyä vankilan kuvernöörin huoneessa tunti, ottaa holvista salaperäinen laatikko ja toimia sen ohjeiden mukaan. Valitettavasti Starberthin suvun perinteisiin kuuluu myös väkivaltainen kuolema niskan katkeamiseen.

Näin käy myös Martin Starberthille, viimeisimmälle perilliselle. Hän käy kuvernöörin huoneessa, mutta löytyy sen jälkeen henkensä heittäneenä. Onneksi tohtori Gideon Fell on paikalla ja pystyy setvimään katalan rikoksen – sillä murhasta tässä on kyse, ei mistään muusta. Noidan loukku on perinteinen ja hyvin vanhanaikainen murhamysteeri, joka tarjoaa lukijalle hieman mukavaa päänvaivaa tunnelmallisessa ympäristössä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...