John Boyne: Nooa Notkoniitty karkaa kotoa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kahdeksanvuotias Nooa Notkoniitty karkaa kotoa. Hän haluaa seikkailua, nähdä maailmaa. Maailma käy erikoiseksi nopeasti: Nooa kohtaa puhuvan mäyräkoiran ja hyvin erikoisen puun. Löytyypä myös kummallinen lelukauppa ja lelukaupan vanha omistaja, eikä Nooa sen pidemmälle pääsekään.

Loput kirjasta menee lelukauppiaan kanssa keskustellessa ja tarinoidessa. Lelukauppias kertoo omasta elämästään, Nooa puolestaan kertoo vanhemmistaan ja siitä, miksi oikeastaan halusi karata kotoa. Keskustelu vanhan miehen kanssa auttaa Nooaa ymmärtämään tiettyjä asioita paremmin.

John Boyne on taitava kirjoittaja, teksti on värikästä ja kiehtovaa. Syyt Nooan pakenemiselle aukenevat pikkuhiljaa, samoin selitys vanhan miehen seikkailuille. Lastenkirjaksi tarina on melko vakava, eikä tarina ole aivan helppo.

Aloin lukemaan kirjaa viisivuotiaalle, mutta kuuntelija pitkästyi ja luin kirjan loppuun itse. Pidin; tarina oli mielenkiintoinen ja käsitteli vakavia asioita taidokkaasti. Kirja toimii varmasti paremmin vähän vanhemmille lapsille ja tuntuu oikeastaan jopa vähän aikuisten kirjalta, ainakin kirjassa on tasoja joita nimenomaan aikuinen lukija arvostaa. Voisin kuitenkin kuvitella lukevani kirjaa koululaiselle. Kirjan teemoista voi sitten keskustella lapsen kanssa — ajatuksia ja puhuttavaa kirja varmasti herättää.

Mielenkiintoinen kirja taitavalta kirjoittajalta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 242 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...