Laura Lähteenmäki: Kaiken peittävä tulva

Kaiken peittävä tulva

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Niskaan putoava taivas esitteli North Endin, jonka asukkaista Luna pääsee uudessa Kaiken peittävä tulva -kirjassa pääosaan. Ilmastonmuutoksen jälkeinen maailma on edelleen kova ja ankara paikka, ja sitä se on erityisesti herkälle Lunalle. Lunan isä on suklaatehtaan omistaja ja Luna siten yläluokkaa. Kukaan ei vain tunnu ymmärtävän, että tehtaan tuhoutumisen jälkeen Lunan perheen asiat eivät ole juurikaan paremmin kuin muilla.

Koulussa Lunalla on vaikeaa, mutta onneksi on laulaminen. Viihdehän on turhista turhinta, mutta Lunalla on laulunsa ja sitä kautta yhteys äitiinsä. Lunan äiti, viimeisten Euroviisujen voittaja, kuoli samana päivänä kuin Luna syntyi. Luna on kuin ilmetty äitinsä ja kun hän päättää osallistua laulukilpailuihin äitinsä laululla, monilla herää muistoja.

Tarina on luovimista ruokapulassa, sähkökatkoissa, hankalissa ihmissuhteissa ja saadaanpa huipennuksena kirjan nimen lupaama tuhotulvakin. Ihan aitoa dystopiakirjallisuuttahan tämä on. Ympäristö on ankara ja puutteen täyttämässä maailmassa on myös poliittisia jännitteitä, jotka heijastuvat myös kirjan nuorten päähenkilöiden maailmaan ja koulunkäyntiin.

Kaiken peittävä tulva on kelpo kirja ja vaikka se ei aivan täysin vetänytkään – kirjan lukeminen kävi paikoin, varsinkin alussa, työstä – odotan kyllä mielenkiinnolla ensi vuonna ilmestyvää sarjan kolmatta osaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...