Laura Lähteenmäki: North End : Kaiken peittävä tulva

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Niskaan putoava taivas esitteli North Endin, jonka asukkaista Luna pääsee uudessa Kaiken peittävä tulva -kirjassa pääosaan. Ilmastonmuutoksen jälkeinen maailma on edelleen kova ja ankara paikka, ja sitä se on erityisesti herkälle Lunalle. Lunan isä on suklaatehtaan omistaja ja Luna siten yläluokkaa. Kukaan ei vain tunnu ymmärtävän, että tehtaan tuhoutumisen jälkeen Lunan perheen asiat eivät ole juurikaan paremmin kuin muilla.

Koulussa Lunalla on vaikeaa, mutta onneksi on laulaminen. Viihdehän on turhista turhinta, mutta Lunalla on laulunsa ja sitä kautta yhteys äitiinsä. Lunan äiti, viimeisten Euroviisujen voittaja, kuoli samana päivänä kuin Luna syntyi. Luna on kuin ilmetty äitinsä ja kun hän päättää osallistua laulukilpailuihin äitinsä laululla, monilla herää muistoja.

Tarina on luovimista ruokapulassa, sähkökatkoissa, hankalissa ihmissuhteissa ja saadaanpa huipennuksena kirjan nimen lupaama tuhotulvakin. Ihan aitoa dystopiakirjallisuuttahan tämä on. Ympäristö on ankara ja puutteen täyttämässä maailmassa on myös poliittisia jännitteitä, jotka heijastuvat myös kirjan nuorten päähenkilöiden maailmaan ja koulunkäyntiin.

Kaiken peittävä tulva on kelpo kirja ja vaikka se ei aivan täysin vetänytkään – kirjan lukeminen kävi paikoin, varsinkin alussa, työstä – odotan kyllä mielenkiinnolla ensi vuonna ilmestyvää sarjan kolmatta osaa.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...