Irmeli Castrén: Nykynaisen hyvinvointiniksit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tekijä jatkaa hyväksi havaittua linjaansa, johon tutustuttiin jo Nykynaisen niksit -kirjassa.

Tässä kirjassa nainen käydään läpi päästä varpaisiin, kirjaimellisesti. Neuvoja hyvinvoinnin ja terveyden sekä kauneuden vaalimiseen järkevästi ja rahaa tuhlaamatta sekä luontoa mahdollisimman paljon säästäen.

Mukana on paljon kotikonsteja, jotka ovat monelta varmaankin unohtuneet eli miten mummo hoiti hiuksiaan, poistaako ilmastointiteippi syylät ja muuta mukavaa. Lisäksi monet luulot ja tarinat todistetaan vääriksi, myös osa internetin ihmeellisyyksistä saa osansa!

Mutta — ainakin itseäni häiritsee pahasti apteekkituotteiden suosiminen sekä niiden suoranainen mainostaminen nimillä laajamittaisesti. Tämä on pieni ongelma lähes joka osiossa… Jos ekologia ja luonnonkosmetiikka kiinnostaa, siitä löytyy paljon parempaa tietoa muualta eli en voi valitettavasti suositella tätä kirjaa näistä asioista kiinnostuneille. Ehkä sen verran, että tästä voi saada sen kipinän kokeilla eri vaihtoehtoja ja perehtyä paremmin ja laajemmin tähän puoleen.

Kiitokset ansaitsee kodin ruokakomeroissa ja jääkaapissa olevien tuotteiden käyttömahdollisuuksien tuominen esille eri tilanteissa — tämä on juuri sellaista tietoa, joka on ehkä painunut unohduksiin. Suuri osa muista vinkeistä on kyllä erittäin käyttökelpoisia, mutta ainakin minusta ne ovat useimmiten itsestäänselvyyksiä…

Muuten kirjan ohjeet ovat järkeviä ja monet linkkivinkit avustavat lisätietojen hankintaan. Toimittajan apuna ovat olleet lukuisat asiantuntijat, joten ohjeet ovat varmasti järkeviä ja terveellisiä. Kaikkiaan voin suositella naisille (ja mikä ettei osittain myös miehille!), jotka haluavat tutustua helppoon ja edulliseen itsensä hoitamiseen. Ehkä tästä innostuneet osaavat hankkia halutessaan lisätietoja sitten muualta. Mukavan kokonaisvaltainen ja terve, reilu ote asioihin sekä niistä puhuminen oikeilla nimillä eikä hymistellen, takaa myös lukemisen mielekkyyden. Tässä vaikka kesää ajatellen hyvä lue ja kokeile -kirja!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...