Kevin Kwan: Ökyrikkaat aasialaiset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ökyrikkaat aasialaiset on kirja, johon tartuin hetken mielijohteesta tai itse asiassa kuuntelin sen äänikirjana ja melkeinpä vahingossa. Heti alussa olin sitä mieltä, ettei ole minun juttu, mutta annoin silti tilaisuuden. Onneksi annoin, sillä kun kirja lähti vauhtiin ja ymmärsin kupletin juonen, se oli todella nautinnollista tarinaa.

Kuten kirjan nimi jo kertoo, nyt pyöritään todella rikkaiden maailmassa ja vielä, kun he ovat aasialaisia, niin hauskoilta sattumuksilta ei voida välttyä. Kirjan hupaisimmat kohdat, ne joista huumori syntyy, ovat juuri niitä, joissa rahaa käytetään sumeilematta. Ökyrikkaille se on elämäntapa, ihan pikkujuttu, että ostetaan koko hotelli, jos ei palvelu miellytä.

Tällaisen tavallisen köyhän taviksen näkövinkkelistä tuo ökyrikkaiden maailma on niin kaukana ja rikkaiden käytös niin kummallista, että se alkaa naurattaa. Suvut ja perheet ovat sellaisessa asemassa, että sieltä säädellään, miten perikunta toimii.

Rakkaustarina on Rachelin ja Nickin välillä. Miten se tulee onnistumaan, onkin toinen juttu, sillä vaikka Rachel on tohtori ja opettaa yliopistossa, niin hän on kuitenkin liian köyhä Nickille. Rachelin menneisyyskään ei sovi Nickin perheelle. Heidän suhteensa antaa tarinalle jännitystä ja kipinää; kuinkahan mahtaa käydä.

Kirjan juonen kulku oli todella mukaansatempaavaa ja matkalla siinä tajusi, että on niillä rikkaillakin murheensa ja omat luonteensa, eikä elämä välttämättä ole niin auvoisaa. Joten, onneksi olen köyhä!

Ehdottomasti tutustumisen arvoinen kirja, josta on elokuvakin!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...