John Scalzi: Old Man’s War

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

John Perry täyttää 75 vuotta ja päättää liittyä armeijaan. Siinä ei ole mitään kummallista, sillä ihmiskunnan intressejä avaruudessa puolustava Colonial Defense Forces -armeija rekrytoi Maasta vain 75-vuotiaita. Perry kuljetetaan kiertoratahissillä avaruuteen kohti uutta elämää ja uusia seikkailuja.

Ensimmäisenä selviää se pinnallisin mysteeri, eli miten CDF tekee 75-vuotiaista vanhuksista taistelukelpoisia sotilaita. Kun Perry tovereineen saadaan kuntoon, alkaa kierros puolustamassa ihmisten siirtokuntia, valtaamassa tilaa uusille ja muuten vain rähinöimässä pitkin galaksia: jos se ei näytä ihmiseltä, tapa se heti!

Toiminnan seassa ehditään pohtimaan syvällisiä, välillä. Miksi sotilas sotii, varsinkaan kun kyse ei varsinaisesti ole isänmaan puolustamisesta? Millä oikeudella kaikki alienit katsotaan pahiksiksi, jotka pitää murhata kyselemättä? Kannattaako aloittaa uusi elämä, jos se tarkoittaa kaiken entisen hylkäämistä ikuisiksi ajoiksi?

Old Man’s War miellytti minua enemmän kuin klassikompi The Forever War. John Perry oli ehdottomasti William Mandellaa miellyttävämpi päähenkilö. Tällekin kirjalle on jatko-osia ja luulen, että haen niitä käsiini suuremmalla tarmolla kuin The Forever Warin jatkoja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...