Kari Enqvist: Olemisen porteilla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tieto-Finlandialla palkittu Olemisen porteilla on haastava teos. Kvanttifysiikka ei yksinkertaisesti uppoa pieneen mieleen, selitettiin sitä kuinka populaaristi tahansa. Vaikeudestaan huolimatta Olemisen porteilla on mielenkiintoista luettavaa. Enqvist kuvailee värikkäällä tyylillään erilaisia kvanttifysiikan teorioita – niitä riittää melkoinen kirjo.

Omalla kohdallani Enqvist onnistui jonkin verran lieventämään kvanttifysiikan mystiikkaa – varsinkin dekoherenssin käsite oli mielenkiintoinen tuttavuus. Sisällön haastavuudesta huolimatta Olemisen porteilla on varsin kepeä lukukokemus, varsinkaan jos ei välitä siitä, ettei kaikkea ymmärrä. “Vaikeasta tekstistä huolimatta Enqvistin teksti elää ja hengittää ja viettelee uuden maailmankäsityksen pohdintaan”, kuten kirjan palkinnut professori Leena Palotie on sanonut.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...