Kari Enqvist: Olemisen porteilla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tieto-Finlandialla palkittu Olemisen porteilla on haastava teos. Kvanttifysiikka ei yksinkertaisesti uppoa pieneen mieleen, selitettiin sitä kuinka populaaristi tahansa. Vaikeudestaan huolimatta Olemisen porteilla on mielenkiintoista luettavaa. Enqvist kuvailee värikkäällä tyylillään erilaisia kvanttifysiikan teorioita – niitä riittää melkoinen kirjo.

Omalla kohdallani Enqvist onnistui jonkin verran lieventämään kvanttifysiikan mystiikkaa – varsinkin dekoherenssin käsite oli mielenkiintoinen tuttavuus. Sisällön haastavuudesta huolimatta Olemisen porteilla on varsin kepeä lukukokemus, varsinkaan jos ei välitä siitä, ettei kaikkea ymmärrä. “Vaikeasta tekstistä huolimatta Enqvistin teksti elää ja hengittää ja viettelee uuden maailmankäsityksen pohdintaan”, kuten kirjan palkinnut professori Leena Palotie on sanonut.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...