Eira Pättikangas: Olkileijona murisee

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Olkileijona murisee -kirjasta on otettu uusi painos vuonna 2012. Ilman sitä en olisi huomannut kirjailijan olemassaoloa ja tullut tarttuneeksi juuri tähän samaiseen kirjaan.

Kirjan päähenkilö on 28-vuotias Elina, joka muuttaa yksinään Helsingistä takaisin kotikyläänsä Pohjanmaalle yli kymmenen vuoden poissaolon jälkeen. Ympäristö on vanhoillisempi kuin hän itse. Häntä pidetään vanhanapiikana, mutta samalla kuitenkin useampikin mies on kiinnostunut. Paikallisten ihmisten puheet on pääasiassa kirjoitettu jollakin Pohjanmaan murteella. Se alkoi omalla kohdallani tuntua pidemmän päälle rasittavalta, kun aina pääkaupunkiseudulla asuneena eri suomen kielen murteet eivät ole itselleni kovin läheisiä.

Tyylillisesti tämä oli sitä samaa lajia kuin mitä Marja Orkoman, Anneli Kivelän ja muiden vastaavien keskitunnettujen suomalaisten viihdekirjailijoiden teokset. Itselleni ei tullut innostusta saada saman kirjailijan teoksia heti perään useampia, mutta nimi täytyy laittaa muistiin. Yhden kirjan verran luettuna juttu toimi kuitenkin hyvin, vaikka joissakin kohdin vanhanaikaisuus pääsikin tulemaan läpi liikaa. Kesäkirjana tai muuten kevyenä viihdekirjana tämä oli silti lukemisen arvoinen kirja.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 196 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...