Katariina Heilala, Leena Järvenpää ja Annika Sandelin (toim.): Oma maa mansikka / Smultronstället

Osta kirja itsellesi

Oma maa mansikka luottaa yksinkertaiseen lastenkirjan reseptiin. Lyhyitä, tarttuvia tekstejä, paljon eläimiä ja värikkäitä kuvia kovien kansien välissä.

Kirjan lorut ovat vanhoja ja kirjoittajat tunnettuja kuten Eino Leino tai J.L.Runeberg. Kaikki tekstit ovat suomeksi ja ruotsiksi, joten kirja antaa hyvän mahdollisuuden opettaa runoperinnettä lapselle myös toisella kotimaisella.

Anne Vaskon kuvitus on eläin- ja luontopainoteista, värejä ja yksityiskohtia on paljon. Kuvat saattavatkin viedä pienimpien lukijoiden päähuomion, sillä niissä on paljon katseltavaa ja etsittävää.

Lopussa on omistettu sivu Suomen kansalliseläimille, kiville ja kasveille. Se toimii hyvänä kertauksena myös aikuiselle. Kuka olisi muistanut, että kirjassa joka sivulla seikkaileva leppäkerttu eli seitsenpistepirkko on Suomen kansallishyönteinen?

Simppeli loru- ja kuvakirja lapsiperheisiin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...