Katariina Heilala, Leena Järvenpää ja Annika Sandelin (toim.): Oma maa mansikka / Smultronstället

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Oma maa mansikka luottaa yksinkertaiseen lastenkirjan reseptiin. Lyhyitä, tarttuvia tekstejä, paljon eläimiä ja värikkäitä kuvia kovien kansien välissä.

Kirjan lorut ovat vanhoja ja kirjoittajat tunnettuja kuten Eino Leino tai J.L.Runeberg. Kaikki tekstit ovat suomeksi ja ruotsiksi, joten kirja antaa hyvän mahdollisuuden opettaa runoperinnettä lapselle myös toisella kotimaisella.

Anne Vaskon kuvitus on eläin- ja luontopainoteista, värejä ja yksityiskohtia on paljon. Kuvat saattavatkin viedä pienimpien lukijoiden päähuomion, sillä niissä on paljon katseltavaa ja etsittävää.

Lopussa on omistettu sivu Suomen kansalliseläimille, kiville ja kasveille. Se toimii hyvänä kertauksena myös aikuiselle. Kuka olisi muistanut, että kirjassa joka sivulla seikkaileva leppäkerttu eli seitsenpistepirkko on Suomen kansallishyönteinen?

Simppeli loru- ja kuvakirja lapsiperheisiin.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...