Katariina Heilala, Leena Järvenpää ja Annika Sandelin (toim.): Oma maa mansikka / Smultronstället

Oma maa mansikka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Oma maa mansikka luottaa yksinkertaiseen lastenkirjan reseptiin. Lyhyitä, tarttuvia tekstejä, paljon eläimiä ja värikkäitä kuvia kovien kansien välissä.

Kirjan lorut ovat vanhoja ja kirjoittajat tunnettuja kuten Eino Leino tai J. L. Runeberg. Kaikki tekstit ovat suomeksi ja ruotsiksi, joten kirja antaa hyvän mahdollisuuden opettaa runoperinnettä lapselle myös toisella kotimaisella.

Anne Vaskon kuvitus on eläin- ja luontopainotteista, värejä ja yksityiskohtia on paljon. Kuvat saattavatkin viedä pienimpien lukijoiden päähuomion, sillä niissä on paljon katseltavaa ja etsittävää.

Lopussa on omistettu sivu Suomen kansalliseläimille, kiville ja kasveille. Se toimii hyvänä kertauksena myös aikuiselle. Kuka olisi muistanut, että kirjassa joka sivulla seikkaileva leppäkerttu eli seitsenpistepirkko on Suomen kansallishyönteinen?

Simppeli loru- ja kuvakirja lapsiperheisiin.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...