Maaria Päivinen: On nälkä, on jano

On nälkä, on jano

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Näitä lahjakkaita nuoria. Mieluummin laajalti liikkuvaa Maariaa kuin yksitotista Sofiaa. Molemmat karmaisevat kyllä.

Uskalsinpas sanoa, vastoin palkintoraateja! Panna Päivisen Oksasen edelle.

Äidinkielen maikka Maaria Päivinen (s. 1982 Tohmajärvi) on konkari kirja­mielessä: On nälkä, on jano on jo neljäs romaani Sinun osasi eivät liiku -runo­kokoelman lisäksi. Jossain mainitsinkin, Pisara-blogia kommentoidessa?, että runon otsikko ei pidä paikkaansa kirjailijan kohdalla. Tätä nykyä näet hän löytyy Islannista majailemasta, viime talvena Münchenistä, mielenpohjalla koko ajan kaihertamassa pitkä matka maailman ympäri.

Janossa ja nälässä myös matikanmaikka, kauneutensa säilyttänyt ronski Emilie liikkuu maailmalla tiiviisti – kostoretkillä. Kostamassa koko mies­suku­puolelle yhden miehen toilailut, oman lätkimään lähteneen avomiehen, Herra Blumenin, jälkeensä jättämän “paskanmaun”.

Siinä sitä sitten mennään eikä meinata, kun Emilie antaa palaa: yhdeksän­toista miestä maailmalla saa tuta intiimimmin, oikein kivun kanssa, millaista on olla lutkan asemassa; päälle sadat muut miehet. Jos ovat miehet lirissä, niin on lukijakin aika kiipelissä yhdistellessään Emilien hajonneita palasia yhteen.

Teksti on voimakasta, raadollista, mukaansa nielevää, purevaa, arvaamatonta. Miten sen sanoisi – sellaista raollista, kurkittavaa.

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...