Suzanne Collins: Nälkäpeli

Nälkäpeli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

USA:ta ei sellaisenaan enää ole, luonnonkatastrofit, kuivuus, tulipalot ja lopulta käyty sota ovat nielleet suuren osan mantereesta ja lopusta on muodostunut 13. sektoriin jaettu Panem. On syntynyt erittäin tiukan totalitaristinen yhteiskunta, jonka eriarvoisuus on järkyttävää.

Sen kansalaiset kapinoivat ja hallitsijat rankaisivat jäljelle jääneitä – syntyi peli, Nälkäpeli. Peli on vuotuinen suuri tapahtuma ja tosi-tv, joka jatkuu ja elää omaa elämäänsä kansanjoukkojen viihteenä. Eikä pelkästään viihteenä, sitä on pakko, konkreettinen pakko katsoa. Sektoreilta arvotaan pelin osanottajat ja heitä pidetään kuin kukkaa kämmenellä. Ainakin ennen varsinaisen pelin alkua.

On vain yksi pikku juttu, pelin voi voittaa vain yksi henkilö; se, joka pystyy tappamaan muut. Tässä trilogian ensimmäisessä osassa 16-vuotias Katniss, salametsästäjä 12. sektorilta, pääsee peliin mukaan, koska heittäytyy arvalla valitun pikkusiskonsa puolesta mukaan kisaan. Osanottajat valitaan arvalla, mies ja nainen joka sektorilta. Ja seikkailu alkaa… Mikäli muuten ei tapahdu tarpeeksi, osanottajille järjestetään muun muassa tulipalo ja muuta toimintaa niin, että osa ainakin taatusti kuolee jossakin vaiheessa.

Viihdyttäväkin ja ajatteluttava nuorisokirja, ei kuitenkaan kovin nuorille tarkoitettu. Scifin ja fantasian ystäville oikeinkin sopivaa luettavaa ja kiinnostavalta vaikuttava opus sinänsä. Varsinkin, jos tähän on tuotapikaa tulossa jatkoa. (Sarjan muut kirjat.)

Lähinnä tuo kansanjoukkojen viihdyttäminen suorana lähetyksenä tappopaikoilta ja muu mukava tuo mieleen jotakin. Myös tosi-tv:n suosio ja jaettavat palkinnot ovat vähintään arveluttavia. Suosittelen oudohkosta fantasiasta pitäville, väkivaltaa välttäville en tätä ehkä antaisi aivan ensimmäisiksi käsiin.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...