Jari Sinkkonen: Onnellinen lapsi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

En ole koskaan halunnut antaa vanhemmille kasvatusvinkkejä. Kun niitä kyseltiin yhä uudelleen, keksin kaksi. Ensimmäinen vinkki: älä anna lapsen lyödä itseäsi. Toinen vinkki: kun lukion ensimmäistä luokkaa käyvä nuoresi haluaa lähteä ekaluokkalaisten risteilylle, älä päästä häntä sinne.

Lastenpsykologi Jari Sinkkonen on ollut jo pitkään yksi tavanomaisimmista vieraista ohjelmissa, joissa käsitellään lasten ja nuorten ongelmia ja hyvinvointia. Hän on profiloitunut erityisesti äänekkäänä poikien puolesta puhujana. Sinkkonen on tehnyt pitkän ja menestyksekkään uran lastenpsykologian parissa ja uudessa kirjassaan Onnellinen lapsi hän käy läpi omaa historiaansa, käy läpi lapsen kasvun vaiheita erityisesti John Bowlbyn kehittämän kiintymyssuhdeteorian avulla ja osallistuu lopuksi kuumina käyviin keskusteluihin suomalaisesta päivähoidosta, koulusta, nuorten netin käytöstä sekä siitä, kuinka monta sukupuolta ihmisellä voi olla, miten sukupuoli määritellään ja miten nämä liittyvät (tai ovat liittymättä) kasvaviin lapsiin.

Sinkkonen sitoo ajatuksensa tutkimuksiin ja teorioihin, jotka ovat saaneet alan tiedepiireissä tunnustusta, mutta toteaa, että ei varsinaisesti ripustaudu teorioihin, vaan käytännön kohtaamiseen nuorten potilaiden kanssa. Tyylilleen uskollisena hän ei sorru kertomaan vinkkejä kasvatuksesta, eikä siitä, miten vanhempien pitäisi omat lapsensa kasvattaa ja tyyli on miellyttävä, sillä niin monelta taholta nykyään sitä oikeaa kasvatustapaa tuputetaan. Suoraa vastausta emme myöskään saa kysymykseen siitä, millainen lopulta on onnellinen lapsi, mutta monta näkökulmaa, joista onni muodostuu.

Onnellinen lapsi tuntuu myös Sinkkosen testamentilta alalle ja aiheille, joiden parissa hän on tehnyt mittavan työuran. Sen verran voimallisesti hän kuitenkin ottaa kirjan lopussa kantaa ajankohtaisiin kasvatukseen liittyviin aiheisiin, että ihan heti hän ei liene keskustelusta eläköitymässä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...