Sanna Pelliccioni: Onni-poika saa uuden ystävän

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pihaan ajaa muuttoauto, josta nousee Onnin ikäinen poika. Naapurin oveen tulee uusi nimi ja rappukäytävään kuuluu outoa kieltä, jota äitikään ei tunnista. Kun naapurin poika tuo lahjaksi vanukasta ja vastalahjaksi viedään tiikerikakkua, alkaa ystävyys Onnin ja iranilaisen Aramin kesken.

Aram on kylässä, kun Onnin kotona tehdään pääsiäisvalmisteluja. Aramin äiti yllättyy kovasti noutaessaan Aramia: miten Suomessa kaukana kotoa juhlitaan persialaista uudenvuodenjuhlaa nowruzia? Paljastuu, että nowruzissa ja suomalaisten pääsiäisessä on paljon yhteistä, joten perheet päättävät pitää yhteiset juhlat.

Uusin kirja Onni-pojasta on herttainen ja hyvin tehty, kuten aikaisemmatkin. Onni-poika saa uuden ystävän on hyväntuulinen ja vaivihkaa opettavainen kirja, joka kertoo, ettei ystävystymiseen aina tarvita yhteistä kieltä ja että kaukaakin tulevien kanssa voi olla yllättävästi kaikenlaista yhteistä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 247 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...