Janne Aho: Orkideat : Sateenkaaren värejä ja petkutuksen lumoa

Osta kirja itsellesi

Kämmekkäkasvit (Orchidaceae) eli orkideat ovat yksi laajimmista kasviryhmistä. Ne ovat kiehtovia kasveja. Niiden edeltäjiä on ollut olemassa jo liitukaudella, 80 miljoonaa vuotta sitten, ja ne ovat eräänlainen evoluution huippu kasvimaailmassa: eri orkidealajien kukat ovat äärimmäisen erikoistuneita tiettyjen eläinten pölytettäviksi ja orkidean siemenillä on symbioottista yhteistyötä sienijuurten kanssa.

Nämä erikoispiirteet tekevät orkideoista monimuotoisia ja siinä sivussa myös hyvin kauniita. Kasvitieteilijä Janne Aho esittelee kirjassaan joukon orkideoita upeilla valokuvilla. Koko sivun kokoiset valokuvat tekevät kauniille kukille kunniaa. Aho on taitava valokuvaaja. Kirjan orkideat ovat kasvaneet Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan tropiikkihuoneissa.

Orkideat käy mainiosti näyttäväksi sohvapöytäkirjaksi, jonka upeita kuvia on ilo selailla, jos on millään tavalla kukkaloistosta kiinnostunut. Se, joka innostuu lukemaan kirjan tekstitkin, oppii paljon uutta orkideoista ja uhanalaisten kasvien suojelusta. Monet orkideat ovat nimittäin uhattuja: orkideapopulaatiot ovat pieniä, herkkiä ja usein kukkakauppiaiden saalistamia.

Orkideat on kiehtova, hyvin tehty kirja mielenkiintoisesta aiheesta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

3 kommenttia

  1. Orkideoitahan kasvatti ainakin Jaken ’Fat man’ tv-dekkarisarjassa. Kiinnostavia kasveja!

  2. Ja Rex Stoutin Nero Wolfella on talossaan kokonainen kerros orkideoille!

  3. Ja Nero Wolfella oli talossaan oma kerros orkideoille, joiden parissa hän vietti säännöllisesti aikaansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...