Janne Aho: Orkideat : Sateenkaaren värejä ja petkutuksen lumoa

Orkideat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kämmekkäkasvit (Orchidaceae) eli orkideat ovat yksi laajimmista kasviryhmistä. Ne ovat kiehtovia kasveja. Niiden edeltäjiä on ollut olemassa jo liitukaudella, 80 miljoonaa vuotta sitten, ja ne ovat eräänlainen evoluution huippu kasvimaailmassa: eri orkidealajien kukat ovat äärimmäisen erikoistuneita tiettyjen eläinten pölytettäviksi ja orkidean siemenillä on symbioottista yhteistyötä sienijuurten kanssa.

Nämä erikoispiirteet tekevät orkideoista monimuotoisia ja siinä sivussa myös hyvin kauniita. Kasvitieteilijä Janne Aho esittelee kirjassaan joukon orkideoita upeilla valokuvilla. Koko sivun kokoiset valokuvat tekevät kauniille kukille kunniaa. Aho on taitava valokuvaaja. Kirjan orkideat ovat kasvaneet Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan tropiikkihuoneissa.

Orkideat käy mainiosti näyttäväksi sohvapöytäkirjaksi, jonka upeita kuvia on ilo selailla, jos on millään tavalla kukkaloistosta kiinnostunut. Se, joka innostuu lukemaan kirjan tekstitkin, oppii paljon uutta orkideoista ja uhanalaisten kasvien suojelusta. Monet orkideat ovat nimittäin uhattuja: orkideapopulaatiot ovat pieniä, herkkiä ja usein kukkakauppiaiden saalistamia.

Orkideat on kiehtova, hyvin tehty kirja mielenkiintoisesta aiheesta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 242 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...