Ville Hytönen: Ötökkämaan tarinat

Ötökkämaan tarinat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Halimasjärven rantamilla, siinä Purjoniityn ja Mäntykankaan välissä, sijaitsee Ötökkämaa. Sen pienen pienillä asukkailla, surskiaisilla, kuuvannuttasilla, tuikilla, muisteleilla ja monilla muilla on monta tarinaa kerrottavaksi, jos vain jaksaa katsoa ja kuunnella tarpeeksi tarkasti. Mutta Herra Pöntinen, pikku­ruinen moitteettomasti pukeutunut herrasmies, hänpä jaksaa! Ja kiitos tarkkaavaisen herra Pöntisen, ötököiden tarinat ja laulut on nyt saatu ihan kansiin asti.

Ehkä paremmin runoilijana ja kustantajana kuin lastenkirjailijana tunnettu Ville Hytönen tuo tutkiskeltavaksemme hurmaavan opuksen ötököiden maail­masta. Ötökkämaan tarinoissa Hytönen laskettelee hauskoja, mutta opetta­vaisia tarinoita ja runonjalkoja mikroskooppisesta perpektiivistä. Satujen teemoina ovat muiden muassa suvaitsevaisuus, rohkeus ja yhteisöllisyys.

Kirjan kuvittanut Virpi Penna on tehnyt erinomaista jälkeä. Ilmeikkäät ja värikkäät ties mitkä sittiäiset ja pötökät ja äkämäkätkökääriäiset saavat Hytösen verbaaliakrobatiasta oivallisen vastinparin.

Aivan perheen pienimmäisten käsissä Ötökkämaan tarinat eivät vielä kulune, sillä sadut ovat rajallisella tarkkaavaisuudella varustetulle taaperolle hieman liian pitkiä. Mutta vähän isommille lapsille aina alakouluikäiseen asti Hytösen satuja voi kyllä hyvällä omallatunnolla suositella. Laadukasta lasten­kirjalli­suutta!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...