Ville Hytönen: Ötökkämaan talvi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Muutama vuosi sitten tutustuimme pieneen Herra Pöntiseen, Purjometsän ja Halimasjärven kaikkien pikku ötököiden ymmärtäjään ja tarinoiden muistiinkirjaajaan. Ville Hytösen Ötökkämaan tarinat saavat nyt jatkoa, kun saamme kuulla, kuinka sujuu Ötökkämaan talvi.

Ötökkämaan talvessa tavataan uudestaan vanhat tutut sottapytyt Läntti ja Likakasa, jotka ovat joutua kylpylälomalle. Lisäksi selviää, miksi leipuri JÄÄRÄ aina huutaa nimensä, ja minkälaiseen huimaan seikkailuun pikkuötökkä nimeltä Ippu Pötökkä joutuukaan. Vanha Tuikka hoitaa laulut satujen välissä, ja on muutenkin tunnelmaa ylläpitävä vanha, ystävällinen tuikka. Monia uusia tuttavuuksiakin saadaan: Kiepi on aluksi yksinäinen, mutta lopulta juhlitaan sen häitä. Ja kuka mahtaakaan olla aina rakastuneen Lempiäisen suurin ihastus?

Ville Hytösen sadut ovat mukavia lyhyitä vierailuja ötököiden maailmaan, joka talvella tietenkin on varsin kylmä ja vähän pelottavakin paikka – ainakin ötököille. Onneksi kevään lämpö on jo nurkan takana. Muutamissa tarinoissa tapahtuu melko vähän, tiettyä tiivistämisen tarvettakin olisi voinut olla. Mutta hyvä näin.

Hytösen tarinoita höystää Virpi Pennan erinomainen kuvitus. Penna löytää jokaiseen ötökkäänsä mainiota karakteeria, kuvat ovat värikkäitä, kauniita ja hauskoja. Jos Hytösen tarinakynä ei ehkä ihan samassa terässä ollutkaan kuin Ötökkämaan tarinoissa, pistää Virpi Penna sen sijaan edeltävää kirjaa paremmaksi kuvissaan. Kerta kaikkiaan hienoa työtä!

Meidän perheessämme molemmat Ötökkämaa-kirjat ovat kuluneet nyt tasaisen epäsäännöllisesti aina silloin tällöin. Ainakin 5-vuotiasta (ja ehkä vähän nuorempaakin) Hytösen ja Pennan luomat ötökät kiinnostavat ja naurattavat. Sadut ovat juuri sopivan mittaisia esimerkiksi iltasatukäyttöön. Suosittelen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...