Jari Nissinen: Paha mieli

Paha mieli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jari Nissisen kirja Paha mieli tarttui käsiini melkeinpä sattumalta, hetken mielijohteesta. Kiinnosti se narsistisen mielen kuvaus.

Jesse on näyttelijä, hyvä näyttelijä ja parhaiten sen tietää hän itse. Hän ottaa Johannan itselleen ja heistä tulee perhe. Niin, oikein idylli, voisi luulla, mutta ihan kaikkea muuta.

Jesse on niin kuvottava, kamala ja ärsyttävä, nilkkien nilkki, että ihan kaiken aikaa kirjaa lukiessa oli paha mieli. Paha mieli siitä kaikesta, miten Jesse kohteli muita ihmisiä. Paha mieli siitä, miten muut antoivat sen tapahtua. Paha mieli Johannan takia, miksei älynyt lähteä pois.

Kirjaa oli silti pakko lukea, miksi, niin siksi, että Nissisen teksti on jouhevaa, niin pursuilevaa ja rikasta, että sen takia halusi vaan heittäytyä siihen sanojen virtaan. Lisäksi kurkistus näyttelijän työhön oli mielenkiintoista.

Päällimmäisenä keikkuu kuitenkin se narsistinen Jesse, jonka käytös, ajattelu ja kaikki teot, saavat ihon kananlihalle, pelkäämään, että törmäisi moiseen. Sitä rukoilee, ettei koskaan. Paha mieli on niin loistava kuvaus luonnehäiriöisestä, että nostan hattua. Itse asiassa aika pelottavaa, että aihe on hirveä ja silti sanat ottavat haltuun, eivätkä päästä irti, aivan kuin Jesse olisi ottanut minutkin otteeseensa…

Tämä oli luettava ja vaikka en ihan täysin loppua ymmärtänyt, olin onnellinen, että se loppui. Suosittelen, jos uskaltaa lukea. Minä haluan lukea nyt jotain kepeämpää.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 298 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...