Sharon Rentta: Päivä eläinten paloasemalla

Osta kirja itsellesi

Päivä eläinten paloasemalla on informaatiota puhkuva lastenkirja, jonka keskiössä on innokas, aloitteleva palomies Hirvi.

Kaikki alkaa siitä, kun hirvi saapuu uudelle työpaikalleen ja tapaa monenkirjavat kollegansa. Seuraavaksi peruskouluttaudutaan, pukeudutaan suojavarusteisiin ja lähdetään tutkimaan erilaisia työtehtäviä. Pelastetaan korvamaki kirahvin päälaelta, katukaivoon juuttunut strutsi sekä vesiränniin itsensä sullonut mäyräkoira. Välissä vietetään ruokatuntia – tällä kertaa palomies Koira tarjoilee bravuuriaan tölkkiruokaa – rentoudutaan biljardin parissa ja pidetään huolta palomiehille tärkeästä fyysisestä kunnosta. Lopulta päästään hoitamaan ihan oikeasti haastavaa tehtävää, kun kilpikonnapapan 249 syntymäpäiväkynttilää aiheuttavat tulipalon. Tällöin palomies Hirvi näyttää kaikille urhoollisuutensa sekä nopean ajattelukykynsä, jonka seurauksena hän ansaitsee sen ehkä kaikista parhaimman paikan, paikan paloauton ratin takana.

Päivä eläinten paloasemalla on kuvakirja, jossa on kaikki kohdallaan. Eläimet ja palomiestouhut, mitäpä sitä muuta tarvitaankaan, niin on jo monen pikkulukijan mielestä kyseessä mielenkiintoinen kirja. Eipä siis ihme, että tämä on jo toinen suomenkielinen painos, lukijoita riittää ihan varmasti. Hyviä juttuja edellä mainittujen lisäksi ovat niin ikään jo ilmi tullut oikea palomiesinformaatio sekä silmää miellyttävä kuvitus. Suositan siis monella tapaa.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.