Hal Duncan: Pako helvetistä!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Verrattuna Duncanin aikaisempiin järkälemäisiin teoksiin Vellum ja Muste, pienoisromaani Pako helvetistä! on jotain muuta. Vähän kuin vitsi tai parodia.

Prologi esittelee lukijalle neljä stereotyyppistä hahmoa: kerjäläinen Elin, palkkatappaja Sevenin, huora Bellen ja hengiltä piestyn Matthew’n. Kaikki kuolevat ja löytävät itsensä lautalta, matkalla Styksin yli. Ja kas, päähenkilömme ovat Helvetissä.

Helvetti on New Yorkin likainen, törkyinen varjo, jossa sadistiset poliisit terrorisoivat asukkaita ja televisiouutisissa pauhataan jatkuvasti väkivaltaisuuksista, joita kaupunki on tulvillaan. Eli joutuu vaeltamaan kaduilla, Seven joutuu vankilaan kidutettavaksi, Belle hotelliin poliisien seksiorjaksi ja Matthew sairaalaan “parannettavaksi”.

Seven ei alistu, vaan pistää vastaan ja aloittaa paon Helvetistä, ja muut päähenkilöt liittyvät mukaan. Alkaa toiminnantäyteinen pakomatka, jossa ei pysähdytä hengähtämään kertaakaan. Lyhyt kirja on täyttä vauhtia ja toimintaa alusta loppuun. Sivut on sullottu täyteen julmuuksia ja pahuutta. Aika ällö kirja, mutta jos inhottavuudet kestää, Pako helvetistä! on vauhdikas ja toiminnantäyteinen välipala.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...