Dean Koontz: Pako

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tavallinen, roteva kivenhakkaaja Tim istuu oluella tutussa tavernassa pitkän ja rankan työpäivän päätteeksi, kun hänen puheilleen tulee pieni, hermostunut mies. Tämä ojentaa Timille ruskean kirjekuoren, jossa on iso summa käteistä rahaa ja valokuva kauniista nuoresta naisesta. ”Tässä on puolet. Kymmenentuhatta. Saat loput kun nainen on mennyttä”, mies sanoo ja poistuu baarista vikkelästi. Ennen kuin Tim ehtii toipua hämmästyksestään, hänen viereensä änkeää jo uusi muukalainen. Palkkamurhaaja Krait, joka luulee Timiä toimeksiantajakseen.

Timin on pelastettava oma henkensä, mutta myös löydettävä valokuvan kaunis nainen ennen tehtävän toteutumista. Sen hän ainakin omasta mielestään on velkaa tapahtumien varsinaiselle kohteelle. Mutta pako erikoistuneen tappajan kynsistä on hämmästyttävän vaativa, kekseliäs ja hengenvaarallinen laji – etenkin jos tappaja sattuu olemaan poliisi…

Naisen etsiminen ei ole helppo tehtävä, ei myöskään saada häntä vakuuttuneeksi vaarasta. Linda kun ei voi käsittää, miksi joku haluaisi hänet pois päiviltä. Jännittävä, hektinen takaa-ajo alkaa ja pariskunta pakenee kirjaimellisesti henkensä edestä, jatkuvasti vain hiuskarvan päässä kuolemasta. Samalla Tim yrittää selvittää, miksi nainen yritetään murhata. Olisiko syynä joku asia, josta Linda on kirjoittanut hieman katkerissakin romaaneissaan, jotka on julkaistu toisella nimellä? Vai Lindan menneisyyteen liittyvät tapahtumat, jotka ovat vieläkin muistojen mustassa aukossa?

Asia selviää odottamatonta kautta, vain yksi valokuva erään yrityksen kotisivuilla on riittänyt… Mutta keitä siinä olikaan mukana, miksi ja missä? Mikä omalaatuinen rikosvyyhti on kehkeytynyt, mitkä tahot siihen ovat tietoisesti sotkeutuneet ja miten pelottava tulevaisuus onkaan? Koontzin tapaan jännitystä ja selvitystä asioiden nykytilaan riittää viimeiseen asti. Tosin tämä ei yllä aivan Odd Thomas -kirjojen tasolle, jotka ovat omia suosikkejani, mutta on kuitenkin huomattavasti parempi kuin Koontzin alkuaikojen suomennetut teokset. Silti kirjailijan tiettyjä omia tunnusmerkkejä ei voi välttää: rajuilma, salamat ja ukkonen, mystiset ja karmivat aikeet sekä huolellisesti salatut, valtion ja poliisin erityisyksiköiden tiedossa olevat tapahtumat antavat leimansa tällekin kirjalle. Toivoa on kuitenkin aina eli loppu hyvin, ehkä jopa parhaiten taas tällä kertaa!

Kaikkinensa sujuvasti kerrottua jännitystä ja kauhua, ei siitä pahimmasta päästä kuitenkaan eli voi suositella jopa herkkähermoisemmillekin.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...