Katleena Kortesuo: Pakohuone : Suunnittele, toteuta ja pakene

Pakohuone

Osta kirja itsellesi

Pakohuoneet ovat olleet 2010-luvulla iso muoti-ilmiö myös Suomessa. Katleena Kortesuo on nyt pistänyt ilmiön kirjan kansien väliin. Pakohuone : Suunnittele, toteuta ja pakene on ohut kirja, mutta käsittelee aihetta mukavan monipuolisesti. Tämän kirjan luettuasi olet varmasti kärryillä.

Kirjaan mahtuu monenlaista näkökulmaa. Se tarjoaa tietoa luonnollisesti pakohuoneiden pelaajille, esitellen esimerkiksi erilaisia huoneita, antaen niksejä pakohuoneista selviämiseen ja vaikkapa pelaajien roolitukseen. Pakohuoneyrittäjillekin on tarjolla pelaajanäkökulmaa ja ajatuksia bisneksen kehittämiseen.

Pelejä tarkastellaan monipuolisesti, paitsi viihteenä myös yritysten erilaisista käyttötarpeista. Miten pakohuoneet toimisivat esimerkiksi ryhmäytymisen apuvälineinä? Ehkäpä pakohuoneyrittäjien kannattaisikin huomioida, että valvomoon mahtuisi yrityksen psykologi tarkkailemaan tiimin työskentelyä.

Jos oman pakohuoneen suunnitteleminen kutkuttaa mieltä, kirjasta löytyy ohjeita, joilla pääsee alkuun. Kirjassa on kolme valmista pakohuonekonseptia kolmeen erilaiseen tarkoitukseen: lastenjuhlille, polttareihin ja yrityksen viihdekäyttöön. Näistä saa hyvän alun pakohuoneen rakenteelle ja ideoita pulmista.

Haastattelin Katleenaa Lautakunta-podcastin pakohuonepelejä käsittelevään jaksoon. Löydät jakson Youtubesta:

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...