Katleena Kortesuo: Pakohuone : Suunnittele, toteuta ja pakene

Pakohuone

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pakohuoneet ovat olleet 2010-luvulla iso muoti-ilmiö myös Suomessa. Katleena Kortesuo on nyt pistänyt ilmiön kirjan kansien väliin. Pakohuone : Suunnittele, toteuta ja pakene on ohut kirja, mutta käsittelee aihetta mukavan monipuolisesti. Tämän kirjan luettuasi olet varmasti kärryillä.

Kirjaan mahtuu monenlaista näkökulmaa. Se tarjoaa tietoa luonnollisesti pakohuoneiden pelaajille, esitellen esimerkiksi erilaisia huoneita, antaen niksejä pakohuoneista selviämiseen ja vaikkapa pelaajien roolitukseen. Pakohuoneyrittäjillekin on tarjolla pelaajanäkökulmaa ja ajatuksia bisneksen kehittämiseen.

Pelejä tarkastellaan monipuolisesti, paitsi viihteenä myös yritysten erilaisista käyttötarpeista. Miten pakohuoneet toimisivat esimerkiksi ryhmäytymisen apuvälineinä? Ehkäpä pakohuoneyrittäjien kannattaisikin huomioida, että valvomoon mahtuisi yrityksen psykologi tarkkailemaan tiimin työskentelyä.

Jos oman pakohuoneen suunnitteleminen kutkuttaa mieltä, kirjasta löytyy ohjeita, joilla pääsee alkuun. Kirjassa on kolme valmista pakohuonekonseptia kolmeen erilaiseen tarkoitukseen: lastenjuhlille, polttareihin ja yrityksen viihdekäyttöön. Näistä saa hyvän alun pakohuoneen rakenteelle ja ideoita pulmista.

Haastattelin Katleenaa Lautakunta-podcastin pakohuonepelejä käsittelevään jaksoon. Löydät jakson Youtubesta:

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...