Eeva Tikka: Palavat kuvat

Palavat kuvat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kalliomaalaus on ollut ties kuinka kauan samalla paikallaan, eikä sen alkuperästä voi tietää. Siitä huolimatta sillä on suuri rooli Eeva Tikan romaanissa Palavat kuvat. Vuodet kuluvat ja ihmiset vanhenevat, mutta maalaus pysyy aina samana.

Kertomus on oikeastaan päähenkilöiden dialogi. Nainen ja mies, joista ei puhuta etunimillä ovat vuorollaan minä-kertojana. Kumpikin kertoo elämästään muistellen, mutta samalla vahvasti nykyhetkien tapahtumien kautta. Nainen näkee itsensä kalliomaalauksen naisena ja pitää sitä kuin ikoninaan.

Kirjassa on Tikalle tyypillisiä aiheita, kuten luonto, maaseutu, ulkopuolisuus ja selviytyminen. Juuri luontokuvauksessa sekä ihmisen ja luonnon välistä suhdetta pohtiessaan hän onkin parhaimmillaan. Tällä kertaa tapahtumat keskittyvät saareen, joka kuvaa yhtälailla vapautta ja vankeutta. Erakoitunut mies on hyvin ristiriitainen tapaus, sillä hän melkeinpä vihaa ja kaipaa ihmisiä samanaikaisesti.

Päähenkilöiden välille kasvaa vahva ja aika omalaatuinen jännite, joka huipentuu lopussa. Kalliomaalauksen symbolisuus ja ripaus mystiikkaa kulkevat mukana alusta loppuun. Se tuokin mukavan lisämausteen ihmis- ja luontokuvaukselle.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...