Charlaine Harris: Pedon veri

Pedon veri

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sookie on hieman väsähtänyt asuessaan kolmistaan kahden ystävättärensä kanssa. Työ tuo onneksi velvoitteita ja vaihtelua elämään eikä kotona oleminenkaan ahdista. Tulossa on lisäksi koko maata järisyttävä uudistus. Kun vampyyrit tulivat kaap… siis arkuistaan, se oli vasta esimakua. Nyt on muodonmuuttajien vuoro!

Ylikset eli yliluonnolliset jo hyvin tunteva Sookie on huolissaan, koska uudistus tapahtuu Merlotte’s-baarin ollessa avoinna ja omistaja Sam on myös muodonmuuttaja. Onneksi kuppilassa väki suhtautuu tähän pääasiassa myönteisesti, tosin pieniä poikkeuksia on… Harmia seuraa kuitenkin heti jatkosssa, kun pihalta löydetään tuttu ihmispuuma ristiinnaulittuna. Samaan aikaan on kuitenkin käynnissä paljon muutakin, mistä Sookiella ei vielä ole aavistustakaan.

Jotain pahaenteistä on siis ilmassa. Pian onkin käynnissä täysi, verinen ja raastava sota, johon Sookie on jälleen sekaantunut lähes tahtomattaan. Loppu ei ole kaunista katseltavaa eikä luettavaa.

Täytyy myöntää, että sarja jaksaa edelleen viehättää räväkkänä välipalana, tämä on jo Southern Vampire Mysteries -sarjan 9. osa. Kun on viikon aikana paneutunut islantilaiseen ja norjalaiseen synkkään mielenmaisemaan, tämä on mukava omanlaisensa piristys kaiken keskellä.

Suositellaan sarjan ystäville sekä yliksistä kiinnostuneille. Kammottavin puoli tässä sarjassa on muuten mielestäni täysin epäonnistuneet kansikuvien valinnat – ainakin kotimaiselta kustantajalta (anteeksi!). Lienevät suoraan tv:ssa pyörivästä sarjasta eivätkä kuvaa lainkaan kirjojen henkilöitä!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...