Charlaine Harris: Veri kielellä

Veri kielellä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vampyyrikuningas Felipe de Castro on käymässä paikkakunnalla ja Sookieta tullaan jostakin syystä varoittamaan asiasta jo etukäteen. Ikävä kyllä, Sookie on silti jälleen väärässä paikassa väärään aikaan. Tällä kertaa tapahtumat käynnistyvät kuitenkin hänen rakastettunsa Ericin järjestämien juhlien aikana. Ei riitä, että Sookie järkyttyy nähdessään Ericin imevän verta jostain nuoresta naisesta; sama nainen löytyy hetken kuluttua kuolleena pihamaalta. Joku ystävällinen sielu on tietysti soittanut myös poliisit paikalle ja kuulusteluista sekä tutkinnasta tulee piinaava monella tavalla.

Pahinta on Sookien mielestä kuitenkin se, että vampyyrien kuningatar Freyda, upea ja vaikutusvaltainen nainen haluaisi naida Ericin taatakseen itselleen runsaasti vaikutusvaltaa. Freyda jopa alentuu käymään Sookien luona… Sookiesta tuntuu, että Eric ei oikein tiedä itsekään, mihin taipua; rahaan ja vaikutusvaltaan vai ihmisnaisen – toki telepaatin ja keijuverta omaavan – rakkauteen.

Ihmissuhteet jäävät toiseksi ihmissusien ongelmien kasvaessa. Jotakin perin outoa on tekeillä lähitienoilla. Uusi ravintola Hooligans on alkanut vetää puoleensa niitä keijuja, jotka eivät ehtineet tai halunneet poistua portin keijumaailmaan sulkeutuessa. Isoisoisoisä Niall piipahtaa käymään ja keijut ovat jostain syystä hieman poissa tolaltaan. Kun joku on vielä murtautunut antiikkikauppaan, johon Sookie myi vanhat huonekalunsa on selvää, että jotkut tietävät keijujen vanhasta taikaesineestä. Ihmisnaisen kuolema on kuitenkin ongelma, joka paisuu pahemmaksi kuin luulisi. Kun Ericin päiväedustajakin on kadonnut ystävineen, joutuu Sookie ystävänsä (ja entisen rakastettunsa) Billin kanssa selvittämään melkoista vyyhteä. Toki asiat alkavat käydä lopulta järkeen, mutta tästäkään tilanteesta ei selvitä ilman psyykkisiä ja fyysisiä taisteluja sekä vammoja.

Hauskojakin tapahtumia toki on tiedossa, mutta tällä kertaa pääosassa ovat keijut sekä heidän lopullinen poistumisensa omasta tahdostaan portin kautta omaan maailmaansa. Sookie joutuu myös tekemään valinnan; ainutkertainen mahdollisuus ja hän käyttää sen lojaalisti sekä epäitsekkäästi. Nähtäväksi jää, mitä on edessä suhteessa Ericiin ja kuinka muut kaksarit selviävät tästä eteenpäin. Moni on näet jälleen kerran tullut petetyksi ikävällä tavalla.

Veri kielellä on Southern Vampire Mysteries -sarjan 12. osa, joka kokoaa yhteen asioita. Toki uuttakin tulee esiin, mutta tällä kertaa keskitytään taustoihin sekä myös ylisten keinoihin pettää ihmisiä sekä toisiaan. Sarjaa seuraaville makupala, muille suosittelen aikaisempien osien lukemista ennen tätä. Kirja käsittelee monia tapahtumia ja henkilöitä, jotka on esitelty sarjassa aikaisemmin.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...