Charlaine Harris: Pahan veren valtakunta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sookie joutuu tällä kertaa itseään huomattavasti hienompaan seuraan, mutta silti seurauksena on katastrofi jos toinenkin. Onneksi hieno suhde ihmistiikeri Quinnin kanssa syvenee, vaikka hänelle vihjaillaan yhtä ja toista tämän oudosta ja muiden hyvin tuntemasta menneisyydestä. Toisaalta, hänen on tietyistä syistä pakko nauttia Ericin verta, joka sitoo hänet tähän mieheen iäksi tavalla tai toisella.

Hurrikaani Katrina teki tuhojaan Louisianassa ja heikensi vampyyrikuningattaren, Sophie-Anne Leclerqin asemaa. Lisäksi häntä syytetään miehensä murhasta, miehen, joka oli Arkansasin kuningas. Sophie-Anne tuntee siis olevansa melkoisessa liemessä, kun vampyyrien huippukokous Illinoisissa lähestyy. Siksi hän värvääkin mukaansa Sookien melkoisella rahasummalla. Hyvällä telepaatilla on aina käyttöä vampyyrien poliittisen kähminnän paljastamiseksi. Lisäksi Sookie tietää, että kuningatar on syytön ja hän on suostunut myös todistamaan asiassa.

Sookie ei silti hirveän mielellään lähtisi mukaan, mutta rahalla on toki käyttöä ja toisaalta myös Quinn on mukana järjestämässä tapahtumaa. Ja tapahtuma on taatusti ikimuistoinen jo muutenkin: epäkuolleet voimahahmot ympäri Yhdysvallan keskeisiä osavaltioita kokoontuvat yhteen ja ilmapiiri on kireä. Tapahtumapaikka on upea pyramidimainen hotellikompleksi Michigan-järven rantamilla, Rhodesissa. Hotellin ulkopuolella äärioikeistolainen, uskovainen Auringon seurakunta pitää vampyyrivastaista mielenosoitustaan ja käyttäytyy hyökkäävästi sekä epäasiallisesti.

Kongressi muistuttaa muutoin mitä tahansa huippukokousta, mutta samalla järjestetään muun muassa häät sekä kaksi oikeudenkäyntiä, joiden kaikkien tulokset ovat Sookielle hieman yllättäviä, vaikka hänkin on jo ehtinyt nähdä aika paljon vampyyrien tavoista. Rangaistuskin pannaan täytäntöön välittömästi ja on varsin vampyyrimaisesti toteutettu. Telepaattina hän saa selville muutaman oudon viestin hotellissa vellovasta väkijoukosta. Viestit ovat hyvin epämääräisiä. Niin epämääräisiä, että hän ei aivan ehdi estää pahinta tuhoa.

Sarjan seitsemäs osa jatkaa mainiosti aikaisempaa linjaa. Sookie tutustuu paremmin toiseen telepaattiin, Barryyn, jonka kanssa on mukava jakaa outoja kokemuksia ja tunteita. Lisäksi hän syventyy yhä enemmän vampyyrien sekä muiden ylisten elämään, politiikkaan ja arvoihin sekä tapaa ensimmäistä kertaa myös toisesta ulottuvuudesta tulevia avustajia. Nämä ovatkin varsinaisia tehopakkauksia yllättävine kykyineen.

Suosittelen edelleen kaikille sarjaa seuranneille, mutta myös uusille lukijoille. Tekijä tarjoaa jokaisessa kirjassaan aina jotakin uutta, jännittävää tietoa vampyyreistä ja yliluonnollisista olioista (eli yliksistä) ja tällä kertaa päästään siis jo vähän tutustumaan myös toiseen ulottuvuuteen. Teksti on uskottavaa, loogista, helppolukuista, hauskaakin sekä sopivan jännittävää vaikka kesäöiden ratoksi. Toivottavasti kuitenkin vain hyttysten nauttiessa verestä…

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...