Charlaine Harris: Samaa verta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Keijusota on ohi, mutta Sookie on edelleen loukkaantunut ja vihainen. Fyysisesti hän alkaa olla jo kohtuullisessa kunnossa. Sen sijaan suhde Ericiin on lämmin ja rakastava, se pelastaa kamalatkin päivät. Nyt Eric on töissä kovin kiireinen ja hän on joutunut uuden vampyyrien kuninkaan harminaiheeksi. Muitakin ongelmia on tulossa, sillä muodonmuuttajien tulo julkisuuteen aiheutti mittavat poliittiset seuraukset. Nyt ylisten lisäksi myös kaksareita (kaksineuvoisia eli muuttujia) pyritään saamaan rekisteröidyiksi ja listatuiksi vampyyrien kanssa saman viraston yhteyteen. Kaksarit itse kokevat sen tietysti vakavana syrjintänä, etenkin korkeassa asemassa olevat muodonmuuttajat.

Sookiella riittää siis kiireitä sekä töissä että varsinkin muiden avittajana. Ericin luoja eli hänestä vampyyrin tehnyt erittäin iäkäs herra ilmestyy paikkakunnalle uuden suojattinsa kanssa. Kun Sookie lopulta tajuaa, kuka on kyseessä – huh, onkin tosi tarina edessä. Kun nuorella miehellä on vielä outoja sekavuus- tai suorastaan hulluuskohtauksia, ei kaikki ole ihan kunnossa Bon Tempsissä. Lisäksi liittovaltion agentteja löytyy aivan liian läheltä, outoja keijuja liikuskelee Sookien mailla ja Billin perhetausta tulee näkyvästi esille. Vaikka keijut piti sulkea pois näkyvästä maailmasta, jäi kuitenkin portti hieman raolleen ja eräs heistä on erittäin huonotuulinen ja vihainen Sookielle…

Tässäkin kirjassa riittää vauhtia, mutta ehkä tämä enemmänkin kokoaa yhteen jo aiemmin tapahtuneiden asioiden jälkimaininkeja ja ratkaisuja sekä kertoo paljon taustoista sekä mahdollisesta muuttuvasta kulttuurista tulevaisuudessa. Ei tässäkään silti ilman vahinkoja, verta, taistelua ja suoranaisia murhiakaan päästä, sehän on selvää. Elämä vampyyrin kanssa on rankkaa ja onneksi Sookiekin pääsee loppuvaiheessa toipumaan rakkaan Ericinsä kanssa. Tosin tällä kertaa onkin yllättäen Ericin vuoro toipua.

Kirjoittajalta tasaisen varmaa työtä, joskin tämä ei keskity niin yksittäiseen asiaan tai tapahtumaan kuin aikaisemmat sarjan osiot. Tämä puolestaan tarjoaa paljon faktaa menneisyydestä, organisaatioista ja muusta kiinnostavasta, joka liittyy sarjaan ja aiheeseen, eli taattua sarjan seuraajia kiinnostavaa työtä (sarjan 10. osa), jonka tietysti luin itsekin samalta istumalta loppuun!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 240 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...