E. O. Chirovici: Peilien kirja

Peilien kirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjallisuusagentti saa käsikirjoituksen, joka lupaa kertoa totuuden vuosia sitten tapahtuneesta murhasta. Psykologian professori Joseph Wieder murhattiin kotonaan väkivaltaisesti, mutta selittämättömästä syystä. Richard Flynn, joka oli tapauksen sattuessa opiskelija, väittää tietävänsä todellisen tekijän ja paljastaa sen käsikirjoituksessaan.

Agentin saama käsikirjoitus jää kuitenkin kesken. Kun hän lähtee penkomaan tapausta, käy ilmi, että käsikirjoituksen loppuosan löytäminen ei olekaan aivan yksinkertainen asia. Agentti laittaa toimittajaystävänsä hommiin selvittämään tapausta, tutkimaan faktoja ja etsimään puuttuvaa käsikirjoitusta. Selviääkö kuka Joseph Wiederin murhasi?

Käänteet etenevät nopeasti. Monesti trillerit ovat aika paksuja kirjoja, mutta Peilien kirja on alle 300-sivuinen ja etenee ripeästi. Kertoja vaihtuu pari kertaa: ensin kuullaan Richard Flynnin käsikirjoituksen versio, sitten toimittaja John Keller tutkii tapausta ja lopuksi aikoinaan tapausta selvitellyt poliisi Ray Foreman tarttuu vielä uudemman kerran tapaukseen.

Luonnollisesti eri henkilöiden näkemykset siitä, mitä todella tapahtui, eivät ole yhteneviä. Kuka valehtelee? Puhuuko kukaan totta? Lukija saa eteensä arvoituksen ja lopulta myös ratkaisun.

Peilien kirja on vankasti B-sarjan trilleri. Se jää selvästi jälkeen terävimmistä ja kiehtovimmista trillereistä. Asetelma tuntuu jotenkin hyvin tutulta, eikä oikein innosta. Vaihtuvat kertojat jäävät hieman etäisiksi, eikä heidän perhekuvioidensa läpikäyminen oikein innosta.

Kokonaisuus kuitenkin toimii ja lyhyen mittansa vuoksi Peilien kirja saa puutteitaan anteeksi. Trillerien ystäville tämä on kelpo välipala, mutta aiheesta on kirjoitettu terävämminkin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...