Gösta Knutsson: Pekka Töpöhännän suuri satukirja

Pekka Töpöhännän suuri satukirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pekka Töpöhäntään sain ensimmäisen kosketuksen lapsena varsin viihdyttävästä animaatioelokuvasta. Kirjallisessa muodossa Pekka Töpöhäntää ei oikein näkynyt ja siksi olinkin iloinen mahdollisuudesta tutustua tähän sarjaan.

Pekka Töpöhäntä kertoo pienestä kissanpojasta, jolta puuttuu häntä. Hän on aina valmis seikkailuihin ja sellaisiin hän jatkuvasti joutuukin, milloin omasta halustaan, milloin ilkeän Monni-kissan takia.

Kokoelma sisältää kuusi ensimmäistä Pekka Töpöhäntä -satua: Pekka Töpöhännän seikkailut, Pekka Töpöhännän uudet seikkailut, Pekka Töpöhäntä Amerikassa, Mitenkähän Pekka Töpöhännän käy, Pekka Töpöhäntä koulussa ja Pekka Töpöhäntä pääsee pälkähästä.

Kukin satu jakautuu noin aukeaman mittaisiin lukuihin ja tarjolla on paljon kuvitusta. Aukeaman mittaiset luvut ovat loistavia; niiden avulla kirjaa voi oikein luontevasti lukea pienissä osissa esimerkiksi iltasatuna.

Kirjojen paras anti on niiden monipuoliset hahmot. Pekka on sympaattinen päähenkilö ja sivuhenkilöt ovat mieleenpainuvia. Näistä parhaimpana lienee katala Monni, joka hieman yksinkertaisten apulaistensa kanssa yrittää aiheuttaa Pekalle hämminkiä.

Tuhti kokoelma tarjoaa lukijalleen runsaasti sisältöä. Sadut säilyttävät korkean tasonsa ensimmäisistä sivuista viimeisiin ja niistä onkin vaikea erotella suosikkia. Ei ihme että Gösta Knutsson lienee Astrid Lindgrenin jälkeen Ruotsin suosituin lastenkirjailija.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...