Gösta Knutsson: Pekka Töpöhäntä ja Mauri Mäyräkoira

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pekka Töpöhännän ja muiden kaupungin kissojen elämästä on tehty useita kirjoja. Pekka on hännätön kissa, jota kiusataan välillä hännän puutteesta. Tässä kirjassa on mukana myös Mauri Mäyräkoira, jolta puuttuu toinen korva ja joka saa siksi osakseen kiusantekoa. Pekan ja Maurin ystävyyttä ei myöskään aina ymmärretä.

Aloitin joitakin kuukausia sitten lukemaan Pekka Töpöhäntiä ensimmäistä kertaa lapsuusajan jälkeen. Muistan, etteivät ne olleet mitään erityisiä suosikkejani silloinkaan eivätkä ne vieläkään pääse parhaimmistoon lastenkirjojen joukossa. Hahmogalleria on kyllä kirjoissa todella hyvä, tapahtumat eivät sitten niin mielenkiintoisia. Olin myös unohtanut, että kirjassa vilahtelee myös Pekan ihmisperhe, mutta muiden kissojen omistajista ei sitten puhuta. Tässä osassa olisi Mauri Mäyräkoiraa saanut olla enemmänkin esillä.

Kirjassa olisi saanut olla myös yhtenäisempi tarina, kun nyt eri luvut olivat aika irrallisia. Pätkittäisyys tosin suosii kuvakirjoja, joita on tehty kertomuskirjojen pohjalta. Pidän niistä kuvakirjoista enemmän, koska niissä on sen verran kiva kuvitus. Kertomuskirjoista osa on julkaistu äänikirjoina ja itse olen todennut ne hyväksi kuunneltavaksi töissä, koska lastenkirjoina ne eivät vaadi niin paljoa keskittymistä. Tämänkin kirjan kuuntelin siis äänikirjana.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...