Astrid Lindgren ja Ingrid Nyman: Peppi hoitaa : Sarjakuvia osa II

Peppi hoitaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Peppi hoitaa on toinen osa Peppi Pitkätossusta kertovien sarjakuvien uudelleenjulkaisuja. Vanhat kirjat on julkaistu aikoinaan pienemmässä koossa useampana osana ja kuvien värejä on korjattu näihin uusiin painoksiin. Myös käännös on tehty uudestaan. Osaa tässä kakkososassa olevia sarjakuvia ei mielestäni ole aikaisemmin julkaistu suomeksi.

Alunperin Peppi-sarjakuvat tehtiin ruotsalaiseen lastenlehteen 1950-luvulla. Osaan sarjakuvista on otettu tarina muista Peppi-kirjoista, osassa taas se on nähty vain tässä sarjakuvamuodossa. Kaikki ovat melko lyhyitä pätkiä, joten ne sopivat luettavaksi myös pienemmille lapsille. Toisaalta näistä pitävät varmaankin myös nostalgiahenkiset aikuiset.

Ainakin itselleni tuntuu uppoavan hyvin melkein mikä tahansa Peppi-aiheinen, myös nämä sarjakuvat. Tarinat ovat sitä samaa laatua kuin kaikki muutkin Peppi-jutut. Ne toimivat hyvin myös sarjakuvamuodossa. Värimaailmaa hallitsevat kirkkaat ja vahvat värit, pastellisävyjä ei oikeastaan ole mukana. Lopputulos on mielestäni silti hyvä, vaikkei kuvittaja Ingrid Vang Nyman ollutkaan oikeasti varsinainen sarjakuvapiirtäjä.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...