Astrid Lindgren ja Ingrid Nyman: Peppi hoitaa : Sarjakuvia osa II

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Peppi hoitaa on toinen osa Peppi Pitkätossusta kertovien sarjakuvien uudelleenjulkaisuja. Vanhat kirjat on julkaistu aikoinaan pienemmässä koossa useampana osana ja kuvien värejä on korjattu näihin uusiin painoksiin. Myös käännös on tehty uudestaan. Osaa tässä kakkososassa olevia sarjakuvia ei mielestäni ole aikaisemmin julkaistu suomeksi.

Alunperin Peppi-sarjakuvat tehtiin ruotsalaiseen lastenlehteen 1950-luvulla. Osaan sarjakuvista on otettu tarina muista Peppi-kirjoista, osassa taas se on nähty vain tässä sarjakuvamuodossa. Kaikki ovat melko lyhyitä pätkiä, joten ne sopivat luettavaksi myös pienemmille lapsille. Toisaalta näistä pitävät varmaankin myös nostalgiahenkiset aikuiset.

Ainakin itselleni tuntuu uppoavan hyvin melkein mikä tahansa Peppi-aiheinen, myös nämä sarjakuvat. Tarinat ovat sitä samaa laatua kuin kaikki muutkin Peppi-jutut. Ne toimivat hyvin myös sarjakuvamuodossa. Värimaailmaa hallitsevat kirkkaat ja vahvat värit, pastellisävyjä ei oikeastaan ole mukana. Lopputulos on mielestäni silti hyvä, vaikkei kuvittaja Ingrid Vang Nyman ollutkaan oikeasti varsinainen sarjakuvapiirtäjä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...