Laura Honkasalo: Perillä kello kuusi

Perillä kello kuusi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Laura Honkasalolta ilmestyy romaaneja sen verran harvoin, että ehdin aina unohtaa kuinka erinomainen kirjailija hän on. Perillä kello kuusi kertoo kahden keskenään hyvin erilaisen naisen tarinan 1960-luvun Helsingistä, mutta onnistuu Honkasalolle tyypillisesti olemaan samalla paljon enemmän kuin vain kahden ihmisen tarina. Kirja on nimittäin elävä kuvaus aikansa yhteiskunnasta ja sen henkilöhahmojen kautta voi myös peilata muun muassa naisen aseman muutosta.

Honkasalon tarinan päähenkilöt ovat edustusrouvan elämää viettävä Vuokko ja vanhanapiikana pysynyt uskonnollinen Aune. Yhteistä molemmille naisille on jossakin syvällä sisimmässä itävä tyytymättömyys omaan elämään, ja lukija voi aistia radikaalien muutosten jo kytevän pinnan alla. Muutos kulminoituu lopulta kesään 1966, johon palataan myös Vuokon tytärten muistoissa vuosia myöhemmin.

Vaikka olen ollut Laura Honkasalon fani jo Sinun lapsesi eivät ole sinun -kirjasta saakka, on vaikeaa pukea sanoiksi mikä hänen teksteissään on niin lumoavaa. Kenties se on kirjailijan taito luoda sanoillaan kokonaisia maailmoja pienine yksityiskohtineen lukijan mieleen näennäisen vaivattomasti. Honkasalon teksteissä ei tunnu olevan yhtään turhaa sanaa, mutta silti niihin mahtuu äärettömän paljon. Jos kirjailijan teokset eivät vielä ole tuttuja, suosittelen lämpimästi tutustumaan.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...