William Gibson: The Peripheral

The Peripheral

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

William Gibson on erinomainen kirjailija, jolla on oivallinen taipumus kirjoittaa futuristisia kirjoja, jotka kuitenkin ovat erittäin vahvasti ajan hermolla. The Peripheral sijoittuu kahdelle eri aikatasolle, joista molemmat ovat meidän aikaamme edellä, mutta kertoo sittenkin ehkä eniten meidän ajastamme.

Meidän aikaamme lähemmän aikatason päähenkilöt Flynne ja Burton ovat sisaruksia, jotka elävät pientä elämää amerikkalaisessa maalaiskaupungissa, jossa elämä on vaatimatonta, köyhää ja nuhjuista. Burton on sotaveteraani, Flynne työskentelee sekalaisissa duuneissa, pääasiassa paikallisella 3D-tulostuspajalla. Burtonille tulee muuta tekemistä, jonka vuoksi hän pyytää siskoaan tuuraamaan töissään.

Helppo homma: pitää vain lentää nelikopteria turvallisuushommissa ja hätistellä paparazzien lennokkeja kauemmas. Homma liittyy johonkin tietokonepeliin tai virtuaalimaailmaan tai johonkin vastaavaan. Flynne hoitaa homman, mutta näkee pelissä murhan: nainen tapetaan tylysti ja Flynne on tapauksen ainoa todistaja.

Tästä alkaa noir- ja kyberpunk-henkinen trilleri, joka liikkuu sujuvasti kahdella eri aikatasolla. Luvut ovat lyhyitä ja vaihtelevat aikatasolta toiselle, yhdistäen eri aikakaudet melkoiseksi keitokseksi. The Peripheral on melkoisen omaperäinen aikamatkatrilleri. Täydellinen se ei varmastikaan ole, mutta piirtää Gibsonin romaanien tapaan lukijan eteen sen verran mielenkiintoisen tulevaisuuden, että kirjan heikkoudet unohtuvat sitä ihastellessa. Hieno teos.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...