Suon villi laulu

Delia Owens: Suon villi laulu

Delia Owensin esikoisteos Suon villi laulu on kelpo lukuromaani, tunteisiin­käypä tarina pohjoiscarolinalaiselta suolta. Tapahtumat lähtevät liikkeelle lokakuussa 1969, kun kylän kultapoika Chase Andrews löytyy kuolleena palotornin juurelta. Tapauksessa on epäilyttäviä piirteitä, jotka saavat sheriffin epäilemään rikosta. Epäilykset kohdistuvat pia... Lue koko vinkki »
The Peripheral

William Gibson: The Peripheral

William Gibson on erinomainen kirjailija, jolla on oivallinen taipumus kirjoittaa futuristisia kirjoja, jotka kuitenkin ovat erittäin vahvasti ajan hermolla. The Peripheral sijoittuu kahdelle eri aikatasolle, joista molemmat ovat meidän aikaamme edellä, mutta kertoo sittenkin ehkä eniten meidän ajastamme. Meidän aikaamme lähemmän aikatason päähe... Lue koko vinkki »

Bruce Alexander: Sokea oikeus

1750-luvun puolivälissä Sir John Fielding uudisti yhdessä kirjailijanakin tunnetun velipuolensa Sir Henry Fieldingin kanssa voimakkaasti Lontoon poliisilaitosta. Oikeamielinen ja reilu Sir John toimi velipuolensa kuoleman jälkeen tuomarina Bow Streetin tuomioistuimessa huolimatta siitä, että hän oli jo nuorukaisena sokeutunut onnettomuudessa. ... Lue koko vinkki »

Kurt Vonnegut: Kuolemaa tylympiä kohtaloita

Kurt Vonnegut oli eläessään kysytty puhuja ja kirjoittaja monenlaisiin tilanteisiin. Hän liikkui tieteellisten ja taiteellisten instituutioiden kokoontumisissa, yliopistojen promootioissa, kirjailijayhteisön tapaamisissa Amerikassa ja Euroopassa ja niin edelleen. Hän kirjoitti myös esseitä, artikkeleja ja kolumneja, jopa mainostekstejä, aikakausleh... Lue koko vinkki »

Mario Puzo: Kummisetä

Kummisetä on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista elokuvista. Muutaman vuoden elokuvaa aikaisemmin ilmestynyt kirja on sekin menestys, joka viihtyi Yhdysvaltojen myydyimpien kirjojen listan kärjessä yli vuoden. Kirja kertoo Corleonen suvun tarinan, alkaen siitä miten Vito Corleone joutui pakenemaan verikostoa Sisiliasta Yhdysvaltoihin. Vitosta t... Lue koko vinkki »

Elizabeth A. Lynn: The Sardonyx Net

Elizabeth A. Lynn onnistui ihastuttamaan ja osin pöyristyttämäänkin minua Tornor-fantasiatrilogiallaan. Samalla tavalla, oikein makeasti, kiehtoo The Sardonyx Net. Tähtienvälisen avaruuden pilotti Dana Ikoro on luopunut laillisten töiden etsimisestä, ja ottanut vastaan ensimmäisen huumeiden salakuljetuskeikkansa. Piru vieköön, jos hän joutuu het... Lue koko vinkki »

Kathryn Stockett: Piiat

Luettuani vain pari sivua Kathryn Stockettin Piiat-kirjaa, tiesin että tulisin pitämään teoksesta. Eletään 1960-lukua Mississipissä. Valkoiset miehet tekevät töitä, naiset hallinnoivat kotia ja heidän värilliset kotiapulaisensa kasvattavat heidän lapsensa. Tavat ja lait erottavat mustat ja valkoiset toisistaan kaikin mahdollisin tavoin. Lopulta asi... Lue koko vinkki »

William Gibson: Zero History

William Gibson palaa Spook Countryn ja Pattern Recognitionin henkilöihin. Zero Historyn päähenkilönä on entinen rokkitähti Hollis Henry, joka jatkaa edelleen hieman vastahakoista yhteistyötään Blue Ant -mainosyhtiön ja sen johtajan Hubertus Bigendin kanssa. Tällä kertaa Henryn tehtävänä on selvittää, kuka on mystisen Gabriel Hounds -farkkumerkin... Lue koko vinkki »

Kate Jacobs: Lankakaupan tyttö

Pienen lankakaupan jatko-osa. Äidin kuoleman jälkeen Dakota opiskelee yliopistossa sekä pyörittää osa-aikaisesti äitinsä Georgian perustamaa vinkeää ja erilaista lankakauppaa. Neulekerholaisten elämässä Georgia on kuitenkin edelleen vahvasti läsnä ja kokoontumisten yhteydessä häntä muistetaan monella eri tavalla. Aika ja asiat ovat kuitenkin muu... Lue koko vinkki »

Lordi Dunsany: Haltiamaan kuninkaantytär

Lordi Dunsany (1878–1957) oli irlantilainen kirjailija ja runoilija, joka kirjoitti novelleja, näytelmiä ja jonkin verran romaaneja. Pysyvimmän jäljen hän jätti fantasiakirjallisuuden merkittävänä edelläkävijänä. H.P. Lovecraftille Dunsany oli Poen veroinen esikuva ja monet muutkin ylistävät Dunsanyn merkitystä: Ursula Le Guin, Neil Gaiman, Michael... Lue koko vinkki »

William Gibson: Hahmontunnistus

Cayce Pollard on allerginen tavaramerkeille. Louis Vuittonin ja Tommy Hilfigerin kaltaiset logot herättävät suorastaan fyysistä pahoinvointia. Cayce käyttää allergiaansa hyödykseen työssään: hän arvioi, onko logoilla mahdollisuuksia menestykseen. Jos reaktiota ei ole, logo on huono. Vapaa-aikanaan Cayce jahtaa mystisten nettivideoiden, footagen, sa... Lue koko vinkki »