William Gibson: Hahmontunnistus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Cayce Pollard on allerginen tavaramerkeille. Louis Vuittonin ja Tommy Hilfigerin kaltaiset logot herättävät suorastaan fyysistä pahoinvointia. Cayce käyttää allergiaansa hyödykseen työssään: hän arvioi, onko logoilla mahdollisuuksia menestykseen. Jos reaktiota ei ole, logo on huono. Vapaa-aikanaan Cayce jahtaa mystisten nettivideoiden, footagen, salaisuuksia.

Kirja luokitellaan pääasiassa scifiksi, mutta oikeastaan sen ainoa scifielementti on tietty maailmanrakentaminen; olkoonkin, että maailma on meidän maailmamme, vuonna 2002. Hahmontunnistus onkin niin nykyaikaa, että se luultavasti vanhenee viehkeästi hyvin nopeasti. William Gibson on ehdottomasti ajassa kiinni: tavaramerkit, Pollardin työ cool hunterina, viraalimarkkinointi, nettifoorumit, otakut

Tarina on joka tapauksessa alusta loppuun vetävä, nokkela ja hyvin kirjoitettu. Cayce Pollard on suorastaan ihastuttava päähenkilö. Suosittelen, ehdottomasti, eikä kannata antaa scifileiman hämätä jos ei genrestä pidä; kiinnostus nykyaikaa kohtaan on jo riittävä syy lukea tämä kirja.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...