William Gibson: Zero History

Osta kirja itsellesi

William Gibson palaa Spook Countryn ja Pattern Recognitionin henkilöihin. Zero Historyn päähenkilönä on entinen rokkitähti Hollis Henry, joka jatkaa edelleen hieman vastahakoista yhteistyötään Blue Ant -mainosyhtiön ja sen johtajan Hubertus Bigendin kanssa.

Tällä kertaa Henryn tehtävänä on selvittää, kuka on mystisen Gabriel Hounds -farkkumerkin taustalla. Kyseessä on salainen brändi, josta liikkuu vain huhuja. Henry saa kuitenkin kiinni brändistä ja lähtee selvittämään, mistä on kyse.

Spook Countryn sympaattinen sivuhahmo Milgrim on saanut hänkin töitä Bigendiltä ja ennen kaikkea Bigendin kustantaman huumevieroituksen baselilaisella klinikalla. Milgrim jatkaa palloilua ja tarkkasilmäistä havainnointia ja kehittyy varsin mainioksi tyypiksi, itse ainakin pidin Milgrimistä kovasti.

Zero Historyn juoni on vähän epämääräinen, eikä erityisen vetävä — lopussa kirja sentään saa vähän vauhtia. Kirja on muuten kiinnostavaa ideoiden kirjallisuutta, jossa lukijaa pommitetaan gibsonmaiseen tyyliin notkealla kielenkäytöllä ja mielenkiintoisilla viittauksilla. Ilmapingviineillä, esimerkiksi. Tarkkaa huomiota saavat monenlaiset kiehtovat yksityiskohdat.

Kaikin puolin mielenkiintoinen kirja, siis. Suositellaan uusista vaikutteista ja ideoista kiinnostuneille, mutta Pattern Recognitionista kannattaa aloittaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.