Jeff Wagner: Peter Steele

Osta kirja itsellesi

Peter Steele (syntymänimeltään Petrus Thomas Ratajczyk) oli Type O Negativen laulaja ja basisti. Hän menehtyi 48 vuoden iässä sydänkohtaukseen vuonna 2010. Hän jätti jälkeensä valtavan imagovaikutuksen goottityylisuunnassa. Hänen laulunsa tunnistaa jokainen fani synkästä baritonista, jota kukaan toinen ei ole onnistunut toistamaan.

Kulissien takana Peter Steele oli outolintu. Parimetrisen hurjan hevimiehen kerrottiin kärsineen esiintymisenpelosta, jonka hän nujersi juomalla ennen esityksiä. Ihmisenä Steele oli hyväntahtoinen, eikä hän välittänyt rahasta. Hänelle tärkeitä olivat myös hänen kissansa, jotka olivat hänelle kuin lapsia.

Jeff Wagnerin editointityö ei ole paras mahdollinen. Valtaosa sisällöstä on koosteita aiemmin julkaistuista haastatteluista ja kertomuksia tapahtumista, mutta nämä on kasattu hieman heikosti yhteen. Kirja toistaa joitakin huomioitaan turhankin usein ja asiat esitetään sensaatiohakuisesti. Tämän kaiken lisäksi kirja olisi kaivannut selkeämpää ilmaisua tapahtumien aikajärjestykseen.

Kirjasta avautuu ennen kaikkea elämän surullinen kääntöpiiri. Ulkoapäin olisi voinut sanoa Peter Steelillä olleen todella paljon; kuten musikaalinen lahja ja kanava jonka kautta ilmaista sitä. Silti hän taisteli koko elämänsä ajan masennusta ja lukuisia muita ongelmia vastaan. Surullisinta lienee, ettei hän koskaan saanut tarpeeksi apua ongelmiinsa. Ironisimmalta puolestaan tuntuu, että hän ainakin kirjan mukaan olisi saanut elämänsä paremmalle tolalle vain jonkin aikaa ennen kuolemaansa.

Kaiken kaikkiaan Jeff Wagnerin teos on kohtuullinen elämäkerta Peter Steelestä. Sillä on selvät heikkoutensa, mutta sisällöstä löytyy fanille varmasti myös paljon lukemisen arvoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *