Helga Gropper: Pihasuunnittelun ABC

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pihasuunnittelun ABC on suunnattu ihmisille, jotka ovat kiinnostuneet tekemään suunnitelmia omaan puutarhaansa. Se soveltuu ensisijaisesti rivitalossa tai paritalossa asuville. Myös omakotitalojen pihoja varten tästä saa hyötyä ainakin jossain määrin, varsinkin silloin, jos puutarha ei ole kovin suuri.

Kirja alkaa yleisillä vinkeillä, joista pääsee jyvälle siitä, mitä pihasuunnittelu on. Loppuosa kirjasta tarjoaa esimerkkeinä erilaisia ratkaisumalleja: esimerkiksi muotopiha, japanilaistyylinen, lapsiperheelle sopiva, helppohoitoinen tai kasviharrastajan piha. Kaikista esimerkkipihoista on piirretty asemapiirustus ja perspektiivin avulla esitetty havainnekuva. Kuvissa on mukana kasvit ja erilaiset rakenteet, kuten kiveykset ja terassit. Lisäksi kirjassa on tekstimuodossa vinkkejä aina jokaiseen esimerkkipihaan liittyen.

Tätä kannattaa suositella erityisesti niille kotipuutarhureille, joilla ei ole ennestään kunnollista käsitystä pihasuunnittelusta. Useimmiten ei kannata vain tehdä istutuksia sattumanvaraisesti, vaan parempi lopputulos saavutetaan suunnitelmallisesti. Kirja soveltuu myös inspiraatiokirjaksi silloin kun esimerkkipihojen suunnitelmia ei voi siirtää sellaisenaan toteutettavaksi asti omalla pihalla. Eri vaihtoehtoja yhdistelemällä varmaan löytyy sopiva ratkaisu erilaisiin pihoihin.

Pienenä miinuksena täytyy mainita kirjan kasvivalinnat. Vaikutti siltä, että niitä ei ollut mitenkään tarkistettu kirjan suomalaista versiota varten. Mukana oli useampia sellaisia lajeja ja lajikkeita, jotka eivät välttämättä pärjää kovin hyvin edes eteläisimmässä Suomessa. Myös joidenkin saatavuus täällä saattaa olla hyvinkin heikko. Näiltä osin kirja voi siis olla hankala, jos kasveja ei vielä tunne kunnolla tai ei osaa selvittää niiden kestävyyttä.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...