Gemma Rose: Pikku apina : lue, leiki ja loruile!

Osta kirja itsellesi

Jopas on jälleen totutusta erilainen lastenkirja. Teosta, jonka päähenkilöhahmo on kirjan keskelle istutettu käsinuken tapaan toimiva apinan pää, ei tule joka päivä vastaan. Kerran olen tainnut törmätä vastaavanlaiseen käsinukkekirjaan.

Kirjan ideana on siis alaotsikkonsa mukaisesti, että lukija pääsee ”tarinan” edetessä leikkimään apinaa – siis hihkumaan, kiljahtelemaan, kikattamaan, hurraamaan ja kuorsaamaan – samalla sen suuta liikutellen. ”Tarinan” sen takia, että ei tässä sen kummempaa juonta oikeastaan ole, ainoastaan apinan leikkisää elämää muutamin riimitetyin lausein.

Oma ajatukseni oli kirjan nähtyäni, että ehkäpä sillä puolivuotiasta viihdyttää, joten olin sangen hämmästynyt, kun kaksivuotias ottikin tämän todella suurella innostuksella vastaan. Siitä, kuinka innostunut olen itse leikkimään apinaa, en ole täysin varma, mutta pääasia on tietysti lasten viihtyvyys. Tästä tykkäävät molemmat koekuuntelijani, joten suositus on ilman muuta annettava.

Vielä mainittakoon teoksen värikkyys sekä kuvituksen yksinkertaiset linjat, jotka ovat omiaan lisäämään sen sopivuutta kaikista pienimmillekin katselijoille.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...