Gemma Rose: Pikku apina : lue, leiki ja loruile!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jopas on jälleen totutusta erilainen lastenkirja. Teosta, jonka päähenkilöhahmo on kirjan keskelle istutettu käsinuken tapaan toimiva apinan pää, ei tule joka päivä vastaan. Kerran olen tainnut törmätä vastaavanlaiseen käsinukkekirjaan.

Kirjan ideana on siis alaotsikkonsa mukaisesti, että lukija pääsee “tarinan” edetessä leikkimään apinaa – siis hihkumaan, kiljahtelemaan, kikattamaan, hurraamaan ja kuorsaamaan – samalla sen suuta liikutellen. “Tarinan” sen takia, että ei tässä sen kummempaa juonta oikeastaan ole, ainoastaan apinan leikkisää elämää muutamin riimitetyin lausein.

Oma ajatukseni oli kirjan nähtyäni, että ehkäpä sillä puolivuotiasta viihdyttää, joten olin sangen hämmästynyt, kun kaksivuotias ottikin tämän todella suurella innostuksella vastaan. Siitä, kuinka innostunut olen itse leikkimään apinaa, en ole täysin varma, mutta pääasia on tietysti lasten viihtyvyys. Tästä tykkäävät molemmat koekuuntelijani, joten suositus on ilman muuta annettava.

Vielä mainittakoon teoksen värikkyys sekä kuvituksen yksinkertaiset linjat, jotka ovat omiaan lisäämään sen sopivuutta kaikista pienimmillekin katselijoille.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaisan haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...