Riikka Jäntti: Pikku hiiren hellekesä

Osta kirja itsellesi

Uuden Pikku hiiri -kirjan ilmestyminen on perheessämme nykyään melko odotettu tapahtuma. Sarjan keskushenkilöhahmon, Hiirun, kanssa on vietetty niin joulua kuin hiihtolomaakin, käyty mökillä puolukkaretkellä ja nyt nautittu hellekesästä. Hiiru on hauskaa seuraa.

Tällä kertaa Hiiru ja äiti viettävät kesälomaa. Kesäloman ensimmäisen päivän kunniaksi he menevät huvipuistoon ja syövät ravintolassa, sateisina päivinä tutkivat museoita ja aurinkoisina käyvät uimarannalla. Välillä on niin kuuma, että on lähdettävä elokuvateatteriin viilentymään. Hiiru syö jäätelöä, suree hetken aikaa sen menettämistä ja saa tottahan toki uuden. Kesä on nautintojen aikaa.

Pidän Pikku hiiri -kirjoista kovasti. Eniten arvostan sitä, kuinka hyvin ne ottavat pienet lukijansa hyppysiinsä, käsittelevät juuri heille tärkeitä asioita, lähestyvät niitä juuri heidän näkökulmastaan. Hiiru ja äiti elävät ihan tavallista elämää iloineen ja harmituksineen. Senpä vuoksi luulen, että meilläkin näitä kirjoja luetaan yhä uudestaan – ja uudestaan.

Vahva suositus niin tälle Hellekesälle kuin koko sarjallekin.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...