Lino von Gartzen ja Claas Triebel: Pikku prinssin viimeinen lento

Osta kirja itsellesi

Eräs toisen maailmansodan suuria mysteerejä oli rakastetun Pikku prinssi -kirjan kirjoittajan kohtalo. Intohimoisena lentäjänä tunnettu Antoine de Saint-Exupéry lähti eräänä kauniina heinäkuisena päivänä rutiininomaiselle tiedustelulennolle, mutta ei koskaan palannut matkaltaan.

Huhut velloivat alusta lähtien; ammuttiinko hänet kenties mereen, vai Alpeille, tai voisiko kyseessä olla itsemurha, kuten hänen tietyt synkkämieliset kirjoituksensa joidenkin mielestä vihjasivat? Katoaminen loi kirjailjan ylle salaperäisen myyttisen verhon, jonka taakse Saint-Exupéry on kirjailijana ja ihmisenä lähes tyystin hävinnyt.

Pikku prinssin viimeinen lento : Mitä tapahtui Antoine de Saint-Exupérylle 31.7.1944 kertoo tutkimuksesta, joka vihdoin johti arvoituksen ratkaisuun. Ensimmäinen pala palapelissä oli Saint-Exupérylle kuuluneen ranneketjun löytyminen merestä, joka johti myös hänen lentokoneensa paikantamiseen. Tästä alkaa tapahtumaketju, johon liittyy erikoisen sattuman kautta hävittäjälentäjä, Bentheimin ja Steinfurtin prinssi Alexiksen kuolema, joka osaltaan taas johtaa saksalaisen Horst Rippertin löytymiseen – miehen joka erittäin todennäköisesti ampui oman idolinsa alas.

Pikku prinssin viimeinen lento on mielenkiintoinen kirja tutkimuksesta, joka johti erään modernin mysteerin ratkaisuun. Prosessi on vähän kuin lukisi murhamysteerin ratkaisua: odottamattomia takaiskuja ja henkilöitä, jotka linkittyvät erikoisella tavalla edesmenneen kohtaloon. Kirja on varsin lyhyt ja sen lukee kevyesti päivässä, erittäin suositeltavaa kesälukemista siis.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka käyttää vapaa-aikansa mieluusti kirjojen parissa. Sarjakuvat ovat sydäntä lähellä, mutta lukulistalle pääsee säännöllisesti myös tietokirjallisuus, erityisesti muistelmat ja elämäkerrat herättävät kiinnostusta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...