Lino von Gartzen ja Claas Triebel: Pikku prinssin viimeinen lento

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eräs toisen maailmansodan suuria mysteerejä oli rakastetun Pikku prinssi -kirjan kirjoittajan kohtalo. Intohimoisena lentäjänä tunnettu Antoine de Saint-Exupéry lähti eräänä kauniina heinäkuisena päivänä rutiininomaiselle tiedustelulennolle, mutta ei koskaan palannut matkaltaan.

Huhut velloivat alusta lähtien; ammuttiinko hänet kenties mereen, vai Alpeille, tai voisiko kyseessä olla itsemurha, kuten hänen tietyt synkkämieliset kirjoituksensa joidenkin mielestä vihjasivat? Katoaminen loi kirjailjan ylle salaperäisen myyttisen verhon, jonka taakse Saint-Exupéry on kirjailijana ja ihmisenä lähes tyystin hävinnyt.

Pikku prinssin viimeinen lento : Mitä tapahtui Antoine de Saint-Exupérylle 31.7.1944 kertoo tutkimuksesta, joka vihdoin johti arvoituksen ratkaisuun. Ensimmäinen pala palapelissä oli Saint-Exupérylle kuuluneen ranneketjun löytyminen merestä, joka johti myös hänen lentokoneensa paikantamiseen. Tästä alkaa tapahtumaketju, johon liittyy erikoisen sattuman kautta hävittäjälentäjä, Bentheimin ja Steinfurtin prinssi Alexiksen kuolema, joka osaltaan taas johtaa saksalaisen Horst Rippertin löytymiseen – miehen joka erittäin todennäköisesti ampui oman idolinsa alas.

Pikku prinssin viimeinen lento on mielenkiintoinen kirja tutkimuksesta, joka johti erään modernin mysteerin ratkaisuun. Prosessi on vähän kuin lukisi murhamysteerin ratkaisua: odottamattomia takaiskuja ja henkilöitä, jotka linkittyvät erikoisella tavalla edesmenneen kohtaloon. Kirja on varsin lyhyt ja sen lukee kevyesti päivässä, erittäin suositeltavaa kesälukemista siis.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 274 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...