Antti Tuomainen: Pikku Siperia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Joel Huhta asuu Hurmevaarassa, työskentelee pappina ja on naimissa Kristan kanssa. Kaikki voisi olla varsin auvoista, mutta ei sitten olekaan.

Jo kirjan alussa tapahtuu kummia, kun meteoriitti tipahtaa vanhan ralliautoilijan repsikan penkille. Silloin mietin, että ehei, jatkanko eteenpäin, mutta jatkoin ja siitä itseäni sitten kiittelin. Sillä kirjassa tapahtuu kaiken aikaa niin paljon ja kyllä, ihan uskottavia juttuja.

Meteoriitti viedään museoon, jossa sitä vartioidaan, koska se on arvokas ja kuinka ollakaan, sen haluaisi yksi sun toinen taho. Joel Huhta saa tietää asioita, jotka kääntävät hänen elämänsä ja vatsankin ylösalaisin ja niin hän haluaa ottaa kaikki museon yövahtivuorot. Hän kuuluu kylätoimikunnan vartioporukkaan.

Joel pohtii asioita ja tapaa ihmisiä, tulee jopa ruumiskin. Hän on vähällä ihastua kylän baarin tarjoilija Karoliinaan, sillä hänen kanssaan tulee tehtyä tuttavuutta. Karoliinalla on iso ja mahtava miesystävä, jolla on kavereita ja kellään ei ole puhtaita jauhoja pussissa.

Hurmevaarassa on kyläkauppias ja se rallikuski Tarvainen, kuntosaliyrittäjä Räystäinen ja kun kirja etenee, se suurin pähkinä onkin, kuka haluaa nyysiä meteoriitin?! Toinen paha purtava on Joelin ja Kristan suhde, joka kirittää siinä rinnalla ihan yhtä jännittävänä.

Pikku Siperia on jännittävä ja erittäin mielenkiintoinen. Siinä on paikoitellen huumoria, mutta eniten tykkäsin ihmiskuvauksista ja olin rivien välistä kuulevinani jopa anteeksiantoa.

Kuuntelin tämän kirjan äänikirjana, jonka luki Jukka Peltola. Kävelin kilometritolkulla ja istuskelin milloin missäkin puiston penkillä, kun niin uppouduin Pikku Siperiaan.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...