Katharina Bensch: Pikkuhiiri hammaspesulla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pikkuhiiri hammaspesulla on tarina mistäpä muustakaan kuin hampaidenpesusta; alkaen hilloleivän syömisestä ja päättyen hohtavaan hymyyn. Välissä ovat tietysti kaikki tärkeät vaiheet hammasmukin täyttämisestä ja hammastahnan puristamisesta aina harjaukseen ja huuhteluun, jonka jälkeen toimenpide onkin mallikkaasti hoidettu.

Hammaspesu ei kuitenkaan hoidu hiireltä ihan itsekseen, vaan hän pyytää useampaan otteeseen pieniltä lukijoilta apua. Milloin vesihana pitäisi avata, milloin hammastahna puristaa harjaan ja milloin tiimalasi kääntää ajanottoa varten ylösalaisin. Näillä pienillä asioilla lukija otetaan hauskasti mukaan tarinaan, osallistetaan monista muista kirjoista poikkeavalla tavalla.

Oma erittäin vastahakoisesti hampaidenpesuun suhtautuva puolitoistavuotiaamme ei toistaiseksi ole ottanut tätä kirjaa omakseen, mutta uskon kuitenkin, että ei sen säännöllisestä selailusta haittaakaan ole. Kirjan paksut kartonkisivut kestävät hiukan kovempaakin käyttelyä ja kantokahvasta sitä on mukava kanniskella huoneesta toiseen.

Jokapäiväinen asia, joka saattaa osoittautua yllättävänkin haastavaksi tarvitsee ilman muuta kirjansa. Tässä yksi vaihtoehto.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaisan haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...