Katharina Bensch: Pikkuhiiri hammaspesulla

Osta kirja itsellesi

Pikkuhiiri hammaspesulla on tarina mistäpä muustakaan kuin hampaidenpesusta; alkaen hilloleivän syömisestä ja päättyen hohtavaan hymyyn. Välissä ovat tietysti kaikki tärkeät vaiheet hammasmukin täyttämisestä ja hammastahnan puristamisesta aina harjaukseen ja huuhteluun, jonka jälkeen toimenpide onkin mallikkaasti hoidettu.

Hammaspesu ei kuitenkaan hoidu hiireltä ihan itsekseen, vaan hän pyytää useampaan otteeseen pieniltä lukijoilta apua. Milloin vesihana pitäisi avata, milloin hammastahna puristaa harjaan ja milloin tiimalasi kääntää ajanottoa varten ylösalaisin. Näillä pienillä asioilla lukija otetaan hauskasti mukaan tarinaan, osallistetaan monista muista kirjoista poikkeavalla tavalla.

Oma erittäin vastahakoisesti hampaidenpesuun suhtautuva puolitoistavuotiaamme ei toistaiseksi ole ottanut tätä kirjaa omakseen, mutta uskon kuitenkin, että ei sen säännöllisestä selailusta haittaakaan ole. Kirjan paksut kartonkisivut kestävät hiukan kovempaakin käyttelyä ja kantokahvasta sitä on mukava kanniskella huoneesta toiseen.

Jokapäiväinen asia, joka saattaa osoittautua yllättävänkin haastavaksi tarvitsee ilman muuta kirjansa. Tässä yksi vaihtoehto.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...