Miika Nousiainen: Pintaremontti

Pintaremontti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mitä kaikkea voi tehdä väärin kun lähtee lapsen kanssa puistoon, alkaen väärän merkkisistä lapsen vaatteista? Miten selvitä ainaisista sydänsuruista ja siitä yleisestä mutta ei niin tunnetusta 39-ikävuoden kriisistä? Entäpä se kuuluisa onnellinen elämä, mistä sen löytää? Voiko hyvinvointivaltiossa hyvinvointiblogia pitävä hyvinvointi-ihminen voida pahoin?

Näiden ja monien muiden arkipäivän ongelmien, kuten lapsiperhearjen ja tungettelevien sukulaisten kanssa kamppailua seurataan komedian- ja sarkasmintäyteisessä Miika Nousiaisen Pintaremontti-kirjassa, jonka ajattelen sopivan loistavasti fraasiin: ”Se on ihan okei jos aina ei suju”.

Kirjassa ääneen pääsevät viisi enemmän tai vähemmän elämän päähän potkimaa henkilöä, joista pääkertojana toimii Sami Heinonen, jonka ihmissuhdesotkut vetävät vertoja teini-ikäiselle vastarakastuneelle nuorelle. Tosirakkauttaan ja perhe-elämää etsiessään hän saa vahingossa peräänsä paikallisen moottoripyöräjengin ja vilauttelijan maineen leikkipuiston vanhempien viestiryhmissä.

Kirja on Miika Nousiaisen viides teos. Se antaa lohtua elämän kolhiessa ottaen samalla huomioon ihmisen haavoittuvuuden ja inhimillisyyden. Nousiainen on itselleni uusi tuttavuus kirjailijana, mutta hänen teoksensa saavat kertaheitolla paikan kirjahyllyssäni. Loistavaa kesälukemista, suosittelen lämpimästi!

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...