Marilyn Kaye: Poissa silmistä, poissa mielestä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjailija Marilyn Kaye tunnetaan Suomessa erityisesti Replica-sarjastaan. Poissa silmistä, poissa mielestä on uudehkon Valitut-sarjan ensimmäinen osa. Myös tämä sarjan tyylilaji liikkuu siellä jossakin tieteiskirjallisuuden ja fantasian välimaastossa.

Amanda on koulun “kuningatar” ja hän on kaikille ilkeä. Yhtenä päivänä hän huomaa joutuneensa luuseri Traceyn  ruumiiseen. Tällä kertaa vaihdos on pidempikestoinen kuin aiemmat siirtymiset toisiin ihmisiin. Traceyn lukujärjestyksessä on myös lahjakkaiden oppilaiden tunti, jonne myös Amanda sitten osallistuu. Kaikilla ryhmän nuorilla on jokin erityiskyky: ajatusten lukeminen, tulevaisuuteen näkeminen jne.

Kunnollista amerikkalaista young adult -kirjallisuutta käännetään suomeksi ihan liian vähän. Siellä olisi tarjolla paljon hyvää kirjallisuutta. Onneksi tätä sarjaa on kuitenkin aloitettu suomentamaan, koska tämäkin oli oikein hyvä kirja. Se oli mukaansatempaava ja oli pakko lukea heti perään kaksi seuraavaa suomennettua osaa. Sarjaa voi suositella yläasteikäisille tai ehkä myös ala-asteen loppuvaiheessa oleville, kun Replica-sarjaa olisi voinut suositella vähän nuoremmillekin.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...