Tiina Kaarela: Puikkomaisterin sukkakirja

Puikkomaisterin sukkakirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Neuleblogisti Tiina Kaarela alias Puikkomaisteri on omalla alallaan tunnettu tekijä, ja oli ilahduttavaa saada käsiinsä hänen kauniista sukkamalleistaan koottu kirja. Se sisältää toinen toistaan hykerryttävämpiä töitä, jotka on nimetty tekijälle läheisten ihmisten mukaan.

Kirjan alussa on annettu perusohjeita sukanneulonnasta ja huomioonotettavista tekijöistä, joista tärkein lienee langan valinta. Kaarelan ohjeissa käytetään usein käsinvärjättyjä lankoja, kuten vaikkapa Ilona Korhosen hurmaavia Handu­-sarjan tuotteita. Ne ovat tietysti kohtalaisen hintavia, mutta kirjoittaja toteaa, että ”halvalla ei hyvää saa lankakaupassakaan”, ja se pitänee paikkansa.

Ohjeissa on monenlaisia sukkia; enemmistö on etnissävyisiä kirjoneuleita, joihin ei helposti kyllästy, koska kuviot ovat omalla tavallaan niin klassisia. Malleissa löytyy sekä perinteisiä lyhyehköllä varrella varustettuja että pidempiä sukkia, ja lisäksi sitten muutamat sinänsä oikein kauniit ylipolvensukat, joiden käyttötapa on kyllä minulle jäänyt vähän hämäräksi, mutta enpä omistakaan minihameisiin sopivia sääriä… ­

Monimutkaiseltakaan näyttävät kuviot eivät välttämättä ole kovin vaikeita, koska niissä on yleensä käytetty vain kahta väriä kerrallaan. Ja ihanat värit ovatkin sitten tämän kirjan parasta antia, mikä johtuu varmasti osittain edellämainituista ihanista lankavalinnoista. Ehkäpä jotkut värisinfonioista olivat minun sovinnaiselle maulleni jopa vähän liian eksoottisia, mutta niitähän voi aina muokata oman mielensä mukaan.

Kaikella tavalla siis hyvä neulekirja, jonka uskon kuuluvan monen käsityöharrastajan toivelistalle.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...