Veera Salmi: Puluboi = agentti NollaBullaNolla ja kamukiemurat

Puluboi, Agentti NollaBullaNolla ja kamukiemurat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Puluboi lakensi itselleen pesää, mutta hautautui lomahtavaan lojukasaan. Onneksi kolmen minuutin kuluttua hän singahti sieltä esille uudelleensyntyneenä, kelta kaikkiaan nelivälisenä: agentti NollaBullaNolla oli valmis pelustamaan oman etsivätoimistonsa. Mutta jokaisella kunnon agentilla on oltava aisapali! Onneksi NollaBullaNolla löysi Ikivauvan, uuden ystävän, jonka kanssa hän saattoi lyhtyä selvittämään mitä kipelimpiä tapauksia!

Puluboi = agentti NollaBullaNolla ja kamukiemurat on melkoinen nimi kirjalle, ja melkoista on taas menokin. Yleensä Puluboin kanssa seikkaileva Poni ei ole nyt päässyt lainkaan mukaan Veera Salmen ja kuvittaja Emmi Jormalaisen värikkääseen lastenromaanin ja tietokirjan yhdistelmään. Puluboi selvittelee kokonaisen koululuokan kaveruussuhteita ja jakaa samalla käyttökelpoista tietoa siitä, minkälaista on reilu ystävyys. Riitojakin ystävien välille syntyy, suruja myös, mutta kaikesta selvitään, kun halutaan selvitä. Miksi peikko on ilkeä ja mököttää? Puluboi tahtoo ymmärtää myös pelottavia tunteita.

Puluboin matkassa hommat menevät aina kunnolliseksi kohellukseksi, vaikka asiaakin on mukana. Puluboi on hyväsydäminen hahmo, joka ainakin yrittää tarkoittaa hyvää, vaikka joskus hänen ongelmanratkaisumallinsa aiheuttavatkin vain lisää sekaannusta. Ainakin alakouluikäiselle Puluboi = agentti NollaBullaNolla ja kamukiemurat uppoaa vielä oikein hyvin, etenkin ääneen luettuna. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Hannun haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...